Pasta met olijven en artisjok
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met olijven en artisjok

Deze snelle pasta met olijven en artisjok staat binnen 20 minuten op tafel. Gebruik olijven naar keuze en eventueel extra olijven tapenade. Zonder spekjes is het een heerlijke vegetarische pasta.

20 minuten
4 personen
Pasta met olijven en artisjok ingrediënten

Recept pasta met olijven en artisjok

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook hierin de pasta al dente (beetgaar), de exacte kooktijd is afhankelijk van de type pasta die je gebruikt.

Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Laat de artisjok harten uitlekken en snijd deze in kleinere stukken. 

Pasta met olijven en artisjok
Pasta met olijven en artisjok

De pasta met olijven en artisjok afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes in een grote bakpan voor enkele minuten.

Voeg dan de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg hier de zwarte en groene olijven, tomaten, zwarte olijven tapenade en artisjok harten aan toe.

Laat de saus enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en besprenkel deze met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.

Zodra de saus klaar is, kun je de pasta door de saus roeren of serveer apart.

Serveer met geraspte kaas en eventueel een groene salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
674.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.29 g
12.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.32 g
11.56 g
Eiwitten
28.79 g
Vezels
5.13 g
Natrium
1846.91 mg
Mineralen
Ijzer
3.31 mg
Calcium
214.9 mg
Magnesium
93.73 mg
Kalium
93.73 mg
Fosfor
403.17 mg
Koper
0.47 mg
Zink
2.95 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
8.77 µg
Vitamines
Vitamine C
12.73 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
150.09 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.03 µg
Foliumzuur
72.07 µg
Vitamine E
2.11 mg
Vitamine K
6.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met olijven en artisjok"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.