Deze snelle pasta met olijven en artisjok staat binnen 20 minuten op tafel. Gebruik olijven naar keuze en eventueel extra olijven tapenade. Zonder spekjes is het een heerlijke vegetarische pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook hierin de pasta al dente (beetgaar), de exacte kooktijd is afhankelijk van de type pasta die je gebruikt.
Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Laat de artisjok harten uitlekken en snijd deze in kleinere stukken.
Bak de spekjes in een grote bakpan voor enkele minuten.
Voeg dan de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg hier de zwarte en groene olijven, tomaten, zwarte olijven tapenade en artisjok harten aan toe.
Laat de saus enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en besprenkel deze met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
Zodra de saus klaar is, kun je de pasta door de saus roeren of serveer apart.
Serveer met geraspte kaas en eventueel een groene salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.