Overnight oats met perzik

(7)

Overnight oats zijn ideaal als je in de ochtend geen tijd hebt. Je maakt de havermout al de avond vooraf klaar en in de ochtend is je ontbijt al klaar, ideaal!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt
Overnight oats met perzik

Ingrediënten


  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • 150 ml havermelk
  • halve theelepel vanille extract
  • halve theelepel kaneel + extra
  • 2 perziken

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • middelgrote kom
  • lepel
  • glas met schroefdop

Overnight oats met perzik Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/overnight-oats-met-perzik


De overnight oats met perzik maken – 10 minuten + wachttijd

Snijd de perziken in stukjes en meng de helft samen met de havermout, eetlepel honing, 150 ml havermelk, halve theelepel vanille extract en een halve theelepel kaneel.

Overnight oats met perzik
Overnight oats met perzik

Plaats het havermout mengsel in een glas met schroefdop en plaats de resterende stukjes perzik bovenop. 

Laat de havermout in enkele uren, of de hele nacht, in de koelkast staan zodat deze de melk opneemt en zacht zal worden.

Bestrooi met extra kaneel en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Overnight oats met perzik: Veel gestelde vragen

Wat zijn overnight oats?

Overnight oats is havermout of havervlokken dat een nachtje heeft geweekt in melk - dit kan koemelk of plantaardige melk zijn - en/of yoghurt. Je kunt hier allerlei toppings en smaken aan toevoegen.

Hoe maak je overnight oats?

Overnight oats maken is heel makkelijk, je mengt havermout samen met melk en smaakmakers en je zet het in de koelkast. In de ochtend kun je dan gelijk je havermout ontbijt eten, moeilijker is het niet!

Havermout of havervlokken voor overnight oats?

Je kunt kiezen voor havermout of havervlokken, de havervlokken zijn grover waardoor de overnight oats een iets grovere structuur krijgen.

Hoe lang moet havermout weken voor overnight oats?

Het liefst de hele nacht, maar minimaal 2 uur is ook al voldoende.

Hoe lang kun je overnight oats bewaren?

Je kunt overnight oats enkele dagen in de koelkast bewaren, houd er wel rekening mee dat de havermout zachter zal worden naarmate je deze langer bewaart.

Wat is lekker bij overnight oats?

Er zijn ontzettend veel combinaties en toppings mogelijk. Zo kun je de overnight oats met koemelk, havermelk of een andere plantaardige melk maken.

Ook kun je variëren met de toppings, behalve met perzik is overnight oats met banaan, aardbeien of blauwe bessen ook een aanrader.

Voeg cacaopoeder toe aan de havermout en je hebt chocolade overnight oats. Deze combineert dan weer erg goed met nootjes, zoals pecannoten.

0 reacties op Overnight oats met perzik

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.