Ohmydish.nl


Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo

Een ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo is makkelijk te maken met maar weinig ingrediënten. Extra lekker met krokante chorizo.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 10 tomaten
  • 250 gram chorizo (bij voorkeur een licht pittige soort)
  • 2 bollen mozzarella
  • ongeveer 100 gram geraspte kaas
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: dunschiller, middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-met-aardappel-tomaat-en-chorizo


Voorbereiding -- 15 minuten

Als je rauwe aardappels gebruikt dien je deze eerst te schillen, in schijfjes te snijden en voor te koken. De exacte kooktijd hangt af van de dikte van de plakken. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in plakken. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in halve plakjes.

Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in dunne (halve) plakjes. Bak de chorizo kort in een droge bakpan.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo

Ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo afmaken -- 30 minuten

Besprenkel de ovenschaal met olijfolie en maak een laag van aardappel en tomaat, plaats deze om en om dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi dit ruim met peper en zout, een beetje oregano, geraspte kaas en 1/3e deel van de gebakken chorizo samen met een beetje olie van de chorizo. Herhaal dit nogmaals en voor de derde en laatste laag verdeel je tussen de aardappel en tomaten plakken ook een plakje mozzarella. Maak af met de resterende geraspte kaas en chorizo. Wees niet te zuinig met peper en zout, de tomaat en mozzarella maken de ovenschotel anders te flauw.

Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken tomaat en mozzarella. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Romige kreeftensaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!