Een ovenschotel met aardappel, tomaat en chorizo is makkelijk te maken met maar weinig ingrediënten. Extra lekker met krokante chorizo.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2024
Als je rauwe aardappels gebruikt dien je deze eerst te schillen, in schijfjes te snijden en voor te koken. De exacte kooktijd hangt af van de dikte van de plakken.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in plakken. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in halve plakjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in dunne (halve) plakjes.
Bak de chorizo kort in een droge bakpan. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Besprenkel de ovenschaal met olijfolie en maak een laag van aardappel en tomaat, plaats deze om en om dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal.
Bestrooi dit ruim met peper en zout, een beetje oregano, geraspte kaas en 1/3e deel van de gebakken chorizo samen met een beetje olie van de chorizo.
Herhaal dit nogmaals en voor de derde en laatste laag verdeel je tussen de aardappel en tomaten plakken ook een plakje mozzarella. Maak af met de resterende geraspte kaas en chorizo.
Wees niet te zuinig met peper en zout, de tomaat en mozzarella maken de ovenschotel anders te flauw.
Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken tomaat en mozzarella. Eet smakelijk!
Welke soort chorizo kan ik het beste gebruiken?
De lekkerste soort chorizo voor in deze ovenschotel is een pittige soort. Hou je niet zo van pittige chorizo? Vaak heb je in de supermarkt keuze uit niet pittige tot zeer pittige chorizo.
Hoe lang kan ik de ovenschotel met aardappel bewaren?
Goed afgedekt kun je de ovenschotel tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de ovenschotel langer bewaren? Verdeel deze dan in bakjes en bewaar in de vriezer tot ongeveer 6 maanden lang.
Opwarmen is simpel, laat ontdooien en warm de ovenschotel afgedekt met aluminiumfolie op in een voorverwarmde oven. Je kunt de ovenschotel ook in een magnetron opwarmen, gebruik dan geen aluminiumfolie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.