Oosterse sperziebonen
😍 38Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oosterse sperziebonen vegetarisch

Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.

15 minuten
4 personen
Oosterse sperziebonen ingrediënten
Recept oosterse sperziebonen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. De meest makkelijke manier om dit te doen is door de sperziebonen op 1 lange, rechte lijn te leggen en met behulp van een koksmes de uiteinden af te snijden.

Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen een aantal minuten in het kokende water.

Haal de bonen uit de pan en plaats direct onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen te gaar worden. Pel het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Oosterse sperziebonen
Oosterse sperziebonen

De Oosterse sperziebonen koken – 5 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en mosterdzaadjes toe.

Roer goed door en voeg dan de fijngesneden knoflook, gemalen korianderzaad, kurkuma, sereh en laos toe. Voeg een vierde van het blikje tomatenblokjes toe na een minuut en warm goed op.

Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan het gerecht. Proef, en breng op smaak met zout. Serveer de Oosterse sperziebonen met bijvoorbeeld rijst en huisgemaakte loempia's. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

38 waarderingen
😍
38
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
78.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.02 g
3.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.26 g
0.47 g
Eiwitten
3.78 g
Vezels
5.05 g
Natrium
661.23 mg
Mineralen
Ijzer
1.4 mg
Calcium
90.4 mg
Magnesium
44.24 mg
Kalium
44.24 mg
Fosfor
64.4 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.39 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.3 µg
Vitamines
Vitamine C
10.41 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
128.11 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
49.3 µg
Vitamine E
0.2 mg
Vitamine K
4.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Oosterse sperziebonen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.