Ohmydish.nl


Noedelsoep met biefstuk

Deze noedelsoep met biefstuk staat binnen 40 minuten op tafel. Boordevol smaak van knoflook, gember, rode peper, miso en meer.

Noedelsoep met biefstuk
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Noedelsoep met biefstuk

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 biefstukken
  • 2 grote knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 sjalot
  • 1 kleine rode peper (wij gebruikten rawit)
  • 2 wortels
  • 1 liter runderbouillon
  • 3 eetlepels miso pasta
  • 1,5e eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels mirin, rijstazijn
  • ongeveer 125 gram noedels naar keuze
  • 4 eieren
  • 1 grote bosui
  • peper naar smaak
Noedelsoep met biefstuk ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • schone spons of borstel, of dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • aluminiumfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedelsoep-met-biefstuk


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je de helft van de rode peper gebruiken en snijd deze vervolgens fijn.

Vul een kleine pan met water en de eieren en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, kook je de eieren 6 tot 8 minuten afhankelijk hoe hard of zacht je de eieren gekookt wil hebben. Verwijder de uiteindes van de wortels en was deze goed. Je kunt ervoor kiezen deze te schillen, maar schoon schrobben met een spons of borstel voldoet ook. Snijd de wortels vervolgens in niet te dikke plakjes. Was de bosui en snijd deze vervolgens in niet te dunne ringen.

Noedelsoep met biefstuk Noedelsoep met biefstuk

Noedelsoep met biefstuk afmaken -- 20 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en gember enkele minuten. Voeg dan de wortel toe samen met de miso pasta. Schenk na een minuut de runderbouillon samen met een scheut sojasaus erbij en breng aan de kook. Pel ondertussen de eieren.

Voeg na ongeveer 5 minuten de noedels toe, zorg dat deze niet aan elkaar gaan plakken dus roer ze tijdens het koken los. Voeg ook de biefstuk toe aan de soep en kook deze enkele minuten. Zorg ervoor dat deze niet te gaar zal worden en nog rosé van binnen is, afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet.

Haal de biefstukken uit de soep en pak deze in met aluminiumfolie om ze even te laten rusten. Voeg de bosui toe aan de soep samen met sesamolie en mirin. Breng op smaak met eventueel meer sojasaus. Verdeel de soep over kommen en snijd de biefstuk met een scherp mes in reepjes. Verdeel de biefstuk en ei over de kommen, bestrooi het ei met een beetje peper. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Pruimenvlaai
Volgend recept →
Pizza du sud ouest

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.