Noedelsoep met biefstuk
😍 12 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Noedelsoep met biefstuk

Deze noedelsoep met biefstuk staat binnen 40 minuten op tafel. Boordevol smaak van knoflook, gember, rode peper, miso en meer.

Noedelsoep met biefstuk ingrediënten

Recept noedelsoep met biefstuk

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept noedelsoep met biefstuk allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 10-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 01-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je de helft van de rode peper gebruiken en snijd deze vervolgens fijn.

Vul een kleine pan met water en de eieren en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, kook je de eieren 6 tot 8 minuten afhankelijk hoe hard of zacht je de eieren gekookt wil hebben. Verwijder de uiteindes van de wortels en was deze goed.

Je kunt ervoor kiezen deze te schillen, maar schoon schrobben met een spons of borstel voldoet ook. Snijd de wortels vervolgens in niet te dikke plakjes. Was de bosui en snijd deze vervolgens in niet te dunne ringen. 

Noedelsoep met biefstuk
Noedelsoep met biefstuk

Noedelsoep met biefstuk afmaken – 20 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en gember enkele minuten. Voeg dan de wortel toe samen met de miso pasta. Schenk na een minuut de runderbouillon samen met een scheut sojasaus erbij en breng aan de kook.

Pel ondertussen de eieren. Voeg na ongeveer 5 minuten de noedels toe, zorg dat deze niet aan elkaar gaan plakken dus roer ze tijdens het koken los. Voeg ook de biefstuk toe aan de soep en kook deze enkele minuten.

Zorg ervoor dat deze niet te gaar zal worden en nog rosé van binnen is, afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet. Haal de biefstukken uit de soep en pak deze in met aluminiumfolie om ze even te laten rusten.

Voeg de bosui toe aan de soep samen met sesamolie en mirin. Breng op smaak met eventueel meer sojasaus. Verdeel de soep over kommen en snijd de biefstuk met een scherp mes in reepjes. 

Verdeel de biefstuk en ei over de kommen, bestrooi het ei met een beetje peper. Smakelijk!

Wat vind je hiervan?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
374.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.15 g
2.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.32 g
4.04 g
Eiwitten
36.47 g
Vezels
2.54 g
Natrium
1663.98 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Eenheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.75 biefstukken 131.45 - - 3.62g 0.72g 24.63g - 72.45mg 2.28mg 5.18mg 20.7mg 362.25mg 207mg 0.06mg 4.55mg - - - 0.1mg - 0.04mg 0.07mg 0.21mg 1.66µg 5.18µg - - -
0.5 grote knoflooktenen 3.5 0.7g 0.02g - - 0.15g 0.05g 0.1mg 0.03mg 4.25mg 0.5mg 15mg 3.25mg 0.01mg 0.03mg 0.04µg - 0.35mg - - 0.01mg - 0.01mg - 0.1µg - - -
0.75 cm gember wortel 0.93 0.17g - 0.02g - 0.02g 0.02g 0.08mg 0.03mg 0.3mg 0.6mg 3.9mg 0.45mg - 0.03mg - - 0.08mg - - - - - - - - - -
0.25 sjalot 2 0.46g - 0.01g - 0.11g 0.16g - 0.09mg 4.5mg - - - - - - - 1.18mg - - - - - - - - - -
0.25 rode peper 1.16 0.22g - 0.02g - 0.03g 0.02g - 0.06mg 0.26mg - - 0.75mg - - - - 3.38mg - 0.06mg - - - - - - - -
0.5 wortels 5.4 0.94g 0.88g - - 0.16g 0.58g 6mg 0.06mg 6mg 1.2mg 36mg 8mg - 0.02mg - - 0.4mg - 0.22mg 0.01mg 0.01mg 0.01mg - 3µg - - -
0.25 liter runderbouillon selderij 15 0.25g - 1.25g 0.75g 1.25g - 925mg 0.5mg 10mg 1.25mg 10mg 7.5mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.75 eetlepel miso pasta soja 15.64 0.73g 0.7g 0.6g 0.14g 1.46g 0.82g 585mg 0.57mg 7.88mg 9mg 50.63mg 18mg 0.05mg 0.16mg - - - 0.03mg - - 0.02mg 0.02mg - 2.25µg - - -
0.38 eetlepel sesamolie sesamzaad 49.67 - - 5.63g 0.9g - - 0.11mg 0.01mg 0.56mg - 1.13mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel mirin, rijstazijn 10.05 0.45g 0.45g - - 0.04g - 0.08mg - - - 0.75mg - - - - - - - - - - - - - - - -
31.25 gram noedels gluten 50 10.94g 0.16g 0.16g 0.03g 0.94g 0.63g 1.56mg 0.16mg 1.56mg 3.13mg 17.19mg 14.06mg 0.02mg 0.09mg - 2.5µg - - - 0.02mg 0.01mg 0.03mg - 3.75µg 0.63mg - -
1 eieren ei 86.4 0.66g 0.12g 6g 1.5g 7.5g - 72mg 1.08mg 30mg 6mg 78mg 108mg 0.05mg 0.78mg 21µg 18.42µg - 1.08mg 0.12mg 0.06mg 0.18mg 0.09mg 1.38µg 36µg 0.66mg 0.15µg -
0.25 grote bosui 3.2 0.63g 0.23g 0.02g - 0.18g 0.26g 1.6mg 0.14mg 7.2mg 2mg 27.6mg 2.9mg 0.01mg 0.03mg - 0.07µg 1.8mg - 58.5mg - - 0.02mg - 6.4µg 0.06mg 20.7µg -
peper - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  374.39 16.15g 2.56g 17.32g 4.04g 36.47g 2.54g 1663.98mg 5.01mg 77.69mg 44.38mg 602.44mg 369.91mg 0.19mg 5.69mg 21.04µg 20.99µg 7.18mg 1.22mg 58.9mg 0.14mg 0.3mg 0.39mg 3.04µg 56.68µg 1.35mg 20.85µg -
0 reacties op "Noedelsoep met biefstuk"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.