Er zijn weinig taarten die zo makkelijk zijn als een no-bake passievrucht cheesecake. Verrasend makkelijk, een heerlijk zomers toetje!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van koekkruimels. Je kunt hiervoor een foodprocessor, blender of deegroller gebruiken. Smelt boter in een kleine sauspan en meng dit samen met de koekkruimels.
Vet een springvorm in met boter en druk de koekkruimels in de vorm om een hele makkelijke taartbodem te maken. Plaats de springvorm in de koelkast totdat de vulling klaar is.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verhit water, suiker en sap van een halve citroen in een kleine sauspan. Zet het vuur lager zodra de gelatineblaadjes zacht geworden zijn.
Knijp het water dan uit de gelatineblaadjes en los dit op in het water en suikermengsel. Gebruik een garde om een glad mengsel te maken, laat dit daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Gebruik een keukenmachine of handmixer om een gladde vulling te maken. Vermeng hiervoor de roomkaas, slagroom, citroen rasp, 1 theelepel vanille en de pulp van 3 passievruchten. Roer er het gelatine mengsel doorheen.
Schep de vulling in de springvorm, plaats deze dan in de koelkast voor tenminste 3 uur tijd (of totdat de vulling stevig genoeg is). Serveer de no-bake passievrucht cheesecake met extra passievrucht pulp en eventueel opgeklopte slagroom. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.