Ohmydish.nl


No-bake passievrucht cheesecake

Er zijn weinig taarten die zo makkelijk zijn als een no-bake passievrucht cheesecake. Verrasend makkelijk, een heerlijke zomers toetje!

No-bake passievrucht cheesecake
15 minuten 12 personen Taart en cake
No-bake passievrucht cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram koekjes naar keuze, wij hebben Bastognekoekjes gebruikt
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 6 passievruchten
  • 1 citroen (sap + zeste)
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels suiker
No-bake passievrucht cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Foodprocessor, blender of deegroller om de koekjes plat te slaan
  • Springvorm
  • Siliconen kwast
  • Kleine kom
  • Kleine sauspan + garde
  • Keukenmachine of handmixer
  • Spatel

Bereiden

15 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-passievrucht-cheesecake


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van koekkruimels. Je kunt hiervoor een foodprocessorblender of deegroller gebruiken. Smelt boter in een kleine sauspan en meng dit samen met de koekkruimels.

Vet een springvorm in met boter en druk de koekkruimels in de vorm om een hele makkelijke taartvorm te maken. Plaats de springvorm in de koelkast totdat de vulling klaar is.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verhit water, suiker en sap van een halve citroen in een kleine sauspan. Zet het vuur lager zodra de gelatineblaadjes zacht geworden zijn. Knijp het water dan uit de gelatineblaadjes en los dit op in het water en suikermengsel. Gebruik een garde om een glad mengsel te maken, laat dit daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

De no-bake passievrucht cheesecake afmaken -- 5 minuten + wachttijd

Gebruik een keukenmachine of handmixer om een gladde vulling te maken. Vermeng hiervoor de roomkaas, slagroom, citroen zeste en de pulp van 3 passievruchten. Roer er het gelatine mengsel doorheen. Schep de vulling in de springvorm, plaats deze dan in de koelkast voor tenminste 3 uur tijd (of totdat de vulling stevig genoeg is).

Serveer de no-bake passievrucht cheesecake met extra passievrucht pulp en eventueel opgeklopte slagroom. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Courgettespiesen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.