Ohmydish.nl


No-bake passievrucht cheesecake

Er zijn weinig taarten die zo makkelijk zijn als een no-bake passievrucht cheesecake. Verrasend makkelijk, een heerlijke zomers toetje!

15 minuten 12 personen Taart en cake
No-bake passievrucht cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram koekjes naar keuze, wij hebben Bastognekoekjes gebruikt
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 6 passievruchten
  • 1 citroen (sap + zeste)
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels suiker
No-bake passievrucht cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Foodprocessor, blender of deegroller om de koekjes plat te slaan
  • Springvorm
  • Siliconen kwast
  • Kleine kom
  • Kleine sauspan + garde
  • Keukenmachine of handmixer
  • Spatel

Bereiden


15 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-passievrucht-cheesecake


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van koekkruimels. Je kunt hiervoor een foodprocessor, blender of deegroller gebruiken. Smelt boter in een kleine sauspan en meng dit samen met de koekkruimels.

Vet een springvorm in met boter en druk de koekkruimels in de vorm om een hele makkelijke taartvorm te maken. Plaats de springvorm in de koelkast totdat de vulling klaar is.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verhit water, suiker en sap van een halve citroen in een kleine sauspan. Zet het vuur lager zodra de gelatineblaadjes zacht geworden zijn.

Knijp het water dan uit de gelatineblaadjes en los dit op in het water en suikermengsel. Gebruik een garde om een glad mengsel te maken, laat dit daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

No-bake passievrucht cheesecake
No-bake passievrucht cheesecake

De no-bake passievrucht cheesecake afmaken -- 5 minuten + wachttijd

Gebruik een keukenmachine of handmixer om een gladde vulling te maken. Vermeng hiervoor de roomkaas, slagroom, citroen zeste en de pulp van 3 passievruchten. Roer er het gelatine mengsel doorheen.

Schep de vulling in de springvorm, plaats deze dan in de koelkast voor tenminste 3 uur tijd (of totdat de vulling stevig genoeg is). Serveer de no-bake passievrucht cheesecake met extra passievrucht pulp en eventueel opgeklopte slagroom. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Courgettespiesen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.