Zonder al teveel moeite kun jij je gasten verrassen met een heerlijke no bake cheesecake met frambozen. Snel, zacht en gemaakt met verse frambozen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-cheesecake-met-frambozen
Vet de springvorm in met boter en zet aan de kant. Verkruimel de koekjes, er zijn een aantal manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een foodprocessor, blender of zelfs een deegroller.
Smelt de boter in een kleine sauspan en laat dit een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels samen met de boter en zeste van 1 limoen.
Druk het koekmengsel in de springvorm om een simpele taartbodem te maken. Vul de kleine kom met koud water en voeg 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe en zet aan de kant.
Je kunt dezelfde kleine sauspan gebruiken om het gelatine-mengsel te maken. Voeg frambozen, citroensap van een halve citroen, suiker en water toe aan de kleine sauspan en verhit deze op laag vuur.
Gebruik de staafmixer om een glad frambozen-mengsel te maken. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng deze samen in het hete frambozenmengsel.
Zet een aantal minuten aan te kant, en wacht tot dit afgekoeld is.
Vermeng roomkaas, slagroom en vanille-extract samen in de kom van je keukenmachine. Meng goed samen totdat je een glad mengsel overhoudt.
Voeg het frambozenmengsel toe en meng goed samen. Giet de cheesecake-vulling in de springvorm met de taartbodem en zet tenminste 3 uur lang in de koelkast, of tot deze stevig genoeg is.
Garneer met verse frambozen en voeg optioneel wat opgeklopte slagroom toe. Geniet van deze lekkere no bake cheesecake met frambozen!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.