Zonder al teveel moeite kun jij je gasten verrassen met een heerlijke no bake cheesecake met frambozen. Snel, zacht en gemaakt met verse frambozen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de springvorm in met boter en zet aan de kant. Verkruimel de koekjes, er zijn een aantal manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een foodprocessor, blender of zelfs een deegroller.
Smelt de boter in een kleine sauspan en laat dit een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels samen met de boter en zeste van 1 limoen.
Druk het koekmengsel in de springvorm om een simpele taartbodem te maken. Vul de kleine kom met koud water en voeg 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe en zet aan de kant.
Je kunt dezelfde kleine sauspan gebruiken om het gelatine-mengsel te maken. Voeg frambozen, citroensap van een halve citroen, suiker en water toe aan de kleine sauspan en verhit deze op laag vuur.
Gebruik de staafmixer om een glad frambozen-mengsel te maken. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng deze samen in het hete frambozenmengsel.
Zet een aantal minuten aan te kant, en wacht tot dit afgekoeld is.
Vermeng roomkaas, slagroom en vanille-extract samen in de kom van je keukenmachine. Meng goed samen totdat je een glad mengsel overhoudt.
Voeg het frambozenmengsel toe en meng goed samen. Giet de cheesecake-vulling in de springvorm met de taartbodem en zet tenminste 3 uur lang in de koelkast, of tot deze stevig genoeg is.
Garneer met verse frambozen en voeg optioneel wat opgeklopte slagroom toe. Geniet van deze lekkere no bake cheesecake met frambozen!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.