Ohmydish.nl


No bake cheesecake met frambozen

Zonder al teveel moeite kun jij je gasten verrassen met een heerlijke no bake cheesecake met frambozen. Snel, zacht en gemaakt met verse frambozen.

No bake cheesecake met frambozen
20 minuten 12 personen Taart en cake
No bake cheesecake met frambozen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram droge koekjes
  • 150 gram boter + extra om mee in te vetten
  • 1 limoen (zeste + sap)
  • 4 gelatineblaadjes of 4 eetlepels gelatinepoeder
  • 50 ml water
  • 400 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 50 gram frambozen + extra om mee te garneren
No bake cheesecake met frambozen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Springvorm
  • Citroenrasp
  • Keukenmixer of handmixer
  • Kleine kom
  • Garde
  • Staafmixer
  • Deegroller of foodprocessor om de koekjes mee te verkruimelen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-cheesecake-met-frambozen


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet de springvorm in met boter en zet aan de kant. Verkruimel de koekjes, er zijn een aantal manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een foodprocessor, blender of zelfs een deegroller. Smelt de boter in een kleine sauspan en laat dit een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels samen met de boter en zeste van 1 limoen. Druk het koekmengsel in de springvorm om een simpele taartbodem te maken. Vul de kleine kom met koud water en voeg 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe en zet aan de kant.

Je kunt dezelfde kleine sauspan gebruiken om het gelatine-mengsel te maken. Voeg frambozen, citroensap van een halve citroen, suiker en water toe aan de kleine sauspan en verhit deze op laag vuur. Gebruik de staafmixer om een glad frambozen-mengsel te maken. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng deze samen in het hete frambozenmengsel. Zet een aantal minuten aan te kant, en wacht tot dit afgekoeld is.

De no bake cheesecake met frambozen afmaken -- 5 minuten + wachttijd

Vermeng roomkaas, slagroom en vanille-extract samen in de kom van je keukenmachine. Meng goed samen totdat je een glad mengsel overhoudt. Voeg het frambozenmengsel toe en meng goed samen. Giet de cheesecake-vulling in de springvorm met de taartbodem en zet tenminste 3 uur lang in de koelkast, of tot deze stevig genoeg is.

Garneer met verse frambozen en voeg optioneel wat opgeklopte slagroom toe.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Klassieke Franse bavarois
Volgend recept →
Vistaco's met kabeljauw

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.