Naan met kip, atjar en pinda's
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Naan met kip, atjar en pinda's

Wil je eens iets anders tijdens de lunch? Maak dan eens deze naan met kip, atjar en pinda's. Heerlijk kruidige gemarineerde kipstukjes op geweldig brood.

30 minuten
4 personen
Recept naan met kip, atjar en pinda's
Naan met kip, atjar en pinda's ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Schil de gember en rasp deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Plaats deze in een kom en meng deze met een flinke scheut sojasaus, een theelepel sambal naar keuze en de geraspte gember. Dek de kip af en marineer deze minimaal een uur.

Maak eventueel ondertussen zelf het naanbrood. Snijd de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakken. Snijd de komkommer niet te dun, de dikkere plakken passen beter bij de kip en het brood. 

Laat de atjar tjampoer uitlekken en zet opzij. 

Naan met kip, atjar en pinda's
Naan met kip, atjar en pinda's

Naan met kip, atjar en pinda's afmaken – 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pinda's enkele minuten in de droge pan. Haal de pinda's uit de pan en bak dan de kip in dezelfde pan.

De exacte tijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, controleer altijd goed of de kip volledig gaar is. Verdeel de plakken komkommer over de naanbroden.

Dan de gebakken kipstukjes en atjar en maak de broodjes af met geroosterde pinda's en bos-ui. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Naan met kip, atjar en pinda's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.