De MonChoutaart met bastogne bodem en kersen is inmiddels een klassieker en bekend bij velen. Mijn versie is heerlijk luchtig en zacht, maar toch een beetje extra stevig.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/monchoutaart-met-bastogne-bodem-en-kersen
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verkruimel de bastogne koekjes, dit kun je met een food processor of met een deegroller doen. Doe de koekjes dan wel eerst in een hersluitbare zak.
Smelt 100 gram boter en roer dit door de koekjes heen. Druk de koekjes op de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om de bodem recht te maken en druk goed aan.
Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling gaat maken.
Maak een bain-marie door een laagje water te verwarmen in een kleine pan, zet hier een passende kom bovenop. Breek de chocolade in de kom en laat dit rustig smelten op laag vuur.
Laat de gesmolten chocolade even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom samen met 2 zakjes klopfix en 200 gram suiker tot deze vrij stijf is, maar niet te hard is.
Roer de monchou glad en luchtig met een garde of elektrische mixer en roer hier de gesmolten chocolade doorheen.
Combineer de slagroom en monchou en roer het geheel glad. Schenk het mengsel op de bastogne bodem en strijk de bovenkant glad.
Zet de MonChoutaart in de koelkast en laat deze volledig opstijven, dit kun je het beste een nacht doen.
Maak terwijl de taart staat op te stijven de kersen voor erop. Plaats de kersen uit pot in een vergiet en meet 150 ml van het kersensap af. De rest kun je gebruiken voor iets anders.
Meng een klein beetje van het sap samen met een eetlepel maizena. Verwarm de kersen en de rest van het sap, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels suiker in een middelgrote pan.
Zodra de kersen warm zijn, voeg je het maizena papje toe en roer glad met een lepel. Verwarm de kersen nog enkele minuten tot het is ingedikt en laat het de kersen volledig afkoelen.
Haal de MonChoutaart uit de springvorm, dit kun je doen door met een mesje langs de zijkant te gaan zodat de taart loskomt van de vorm. Verdeel de kersen over de bovenkant en geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik ook andere roomkaas gebruiken?
Je kunt behalve MonChou ook andere soorten roomkaas gebruiken, maar over het algemeen is MonChou net iets steviger dan andere merken roomkaas.
Kan ik de kersentopping ook uit blik gebruiken?
Je hoeft de kersentopping niet per se zelf te maken, je kunt ook kant-en-klaar vlaaifruit (Hak) gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.