Mini kiwi sorbet

(4)

Maak eens een lekkere frisse mini kiwi sorbet. Met 10 minuten voorbereiding en 40 minuten wachttijd is het niet eens veel moeite!

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mini kiwi sorbet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 kiwi's
  • 75 gram suiker
  • 75 ml water
  • Sap van een halve citroen

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Schilmesje
  • Blender
  • Garde
  • Klein sauspannetje
  • Ijsmachine, passief of actief
  • Luchtdichte bak om het ijs in te bewaren

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-kiwi-sorbet


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van een simpele siroop (suikerwater). Voeg 75 gram suiker samen met 75 ml water in het kleine sauspannetje en breng het geheel aan de kook. Roer zachtjes met behulp van een garde en wacht totdat de suiker opgelost is. 

Je siroop is klaar! Je kunt ook meer siroop maken voor andere gerechten. Koel dan de siroop af tot kamertemperatuur en bewaar de siroop in een luchtdichte pot. Op deze manier heb je altijd siroop bij de hand. 

Schil de 5 kiwi's en snijd deze in stukjes, dit hoeft niet heel precies. Doe de stukjes kiwi in de blender en voeg het sap van een halve citroen toe. Pureer totdat er geen grove stukken kiwi meer zichtbaar zijn, maar dit is naar voorkeur. Je kunt namelijk ook stukjes kiwi overlaten om een wat grover sorbetijs te maken. 

Mini kiwi sorbet
Mini kiwi sorbet

De mini kiwi sorbet afmaken -- 40 minuten (hoofdzakelijk wachttijd)

Giet het kiwi mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien, de exacte tijd die nodig is om een heerlijk kiwi sorbetijs te maken is afhankelijk van je ijsmachine. 

Schep het sorbetijs uit de ijsmachine en plaats deze in de vriezer. Schep het kiwi sorbetijs bijvoorbeeld in leuke kleine eetbare bakjes, of serveer deze op een bord als onderdeel van een groter nagerecht. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aardbeienwijn punch
Volgend recept →
Chocolate chip koekjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!