Zijn ze niet leuk? Deze mini appeltaartjes in filodeeg zijn binnen een half uur klaar, recept voor 4 personen. Heerlijk als toetje!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-appeltaartjes-in-filodeeg
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snijd de walnoten in grove stukken. Voeg appels toe aan de grote kom en meng er een eetlepel kaneelpoeder doorheen.
Voeg dan de gesneden walnoten, sap van een halve citroen, sinaasappelzeste en het sap van 1 sinaasappel aan toe. Vet de 4 kleine springvormen in met boter.
Smelt de boter in een sauspannetje. Snijd het filodeeg in evenredig grote vierkanten. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter met behulp van een siliconen kwast.
Leg een plakje filodeeg op een ander plakje in de vorm van een ster. Herhaal deze stap 3 keer, en voeg het deeg toe aan de springvorm. Vul elke springvorm met het appel mengsel.
Vouw het pakketje naar binnen dicht en bestrijk met wat extra boter om te voorkomen dat de mini appeltaartjes aanbranden tijdens het bakken.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Plaats de springvormen op de bakplaat en bak in 15 minuten tijd goudbruin
Serveer de mini appeltaartjes in filodeeg eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2023
Goedenavond, ik heb zelf nog geen recept voor het maken van filodeeg. Ik zal het op de lijst zetten om een keer te gaan maken! Veel liefs, Véronique
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.