Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-appeltaartjes-in-filodeeg
Voorbereiding -- 15 minuten
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snijd de walnoten in grove stukken. Voeg appels toe aan de
grote kom en meng er een eetlepel kaneelpoeder doorheen. Voeg dan de gesneden walnoten, sap van een halve citroen, sinaasappelzeste en het sap van 1 sinaasappel aan toe.
Vet de
4 kleine springvormen in met boter. Smelt de boter in een
sauspannetje. Snijd het filodeeg in evenredig grote vierkanten. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter met behulp van een
siliconen kwast. Leg een plakje filodeeg op een ander plakje in de vorm van een ster. Herhaal deze stap 3 keer, en voeg het deeg toe aan de
springvorm.
Vul elke
springvorm met het appel mengsel. Vouw het pakketje naar binnen dicht en bestrijk met wat extra boter om te voorkomen dat de mini appeltaartjes aanbranden tijdens het bakken.

Mini appeltaartjes in filodeeg
De mini appeltaartjes in filodeeg bakken -- 15 minuten
Verhit de
oven voor tot een temperatuur van 180 graden
Celsius. Plaats de
springvormen op de bakplaat en bak in 15 minuten tijd goudbruin.
Serveer de mini appeltaartjes in filodeeg eventueel met poedersuiker.