Mini appeltaartjes in filodeeg
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini appeltaartjes in filodeeg vegetarisch

Zijn ze niet leuk? Deze mini appeltaartjes in filodeeg zijn binnen een half uur klaar, recept voor 4 personen. Heerlijk als toetje!

30 minuten
4 personen
Mini appeltaartjes in filodeeg ingrediënten
Recept mini appeltaartjes in filodeeg

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snijd de walnoten in grove stukken. Voeg appels toe aan de grote kom en meng er een eetlepel kaneelpoeder doorheen.

Voeg dan de gesneden walnoten, sap van een halve citroen, sinaasappelzeste en het sap van 1 sinaasappel aan toe. Vet de 4 kleine springvormen in met boter.

Smelt de boter in een sauspannetje. Snijd het filodeeg in evenredig grote vierkanten. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter met behulp van een siliconen kwast.

Leg een plakje filodeeg op een ander plakje in de vorm van een ster. Herhaal deze stap 3 keer, en voeg het deeg toe aan de springvorm. Vul elke springvorm met het appel mengsel.

Vouw het pakketje naar binnen dicht en bestrijk met wat extra boter om te voorkomen dat de mini appeltaartjes aanbranden tijdens het bakken. 

Mini appeltaartjes in filodeeg
Mini appeltaartjes in filodeeg

De mini appeltaartjes in filodeeg bakken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Plaats de springvormen op de bakplaat en bak in 15 minuten tijd goudbruin

 Serveer de mini appeltaartjes in filodeeg eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
232.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.5 g
34.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.82 g
2.07 g
Eiwitten
2.47 g
Vezels
7.37 g
Natrium
5.91 mg
Mineralen
Ijzer
0.99 mg
Calcium
43.8 mg
Magnesium
29.3 mg
Kalium
29.3 mg
Fosfor
66.33 mg
Koper
0.34 mg
Zink
0.34 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
60.78 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
22.09 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mini appeltaartjes in filodeeg"
Van Briel zegt op 14-03-2024
hoe maak je filodeeg
Ohmydish zegt op 14-03-2024

Goedenavond, ik heb zelf nog geen recept voor het maken van filodeeg. Ik zal het op de lijst zetten om een keer te gaan maken! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.