Deze Mexicaanse quesadilla is om van te watertanden! Mexicaans gerecht met kipreepjes, maïs, bonen en tortilla's. Quesadilla's worden heerlijk krokant gebakken in de pan.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Serveertip: Serveer de Mexicaanse quesadillas met zelfgemaakte pico de gallo Maak de kipfilet schoon en snijd deze in lange reepjes.
Pak de grote kom en plaats daar de kipreepjes in en giet er dan de barbecuesaus overheen. Marineer de kipreepjes tenminste 10 - 15 minuten lang.
Laat de kidneybonen en maïs uitlekken, pel de rode ui en snijd deze fijn. Bak de kipreepjes in de bakpan gaar en bak dan de rode ui, maïs en kidneybonen nog kort mee en zet deze aan de kant.
Gooi de overgebleven barbecuesaus niet weg, dit gaat gebruikt worden om de tortilla's mee in te smeren.
Plaats een grote tortilla op een schone snijplank. Smeer dan de bovenkant in met de barbecuesaus met behulp van een siliconen kwast.
Verdeel er dan de helft van de kidneybonen, maïs, kipreepjes en kaas evenredig overheen op 1 helft. Breng op smaak met komijnzaadjes. Herhaal voor de overige tortilla's.
Vouw de quesadilla dubbel en bak deze in een grote bakpan. Zodra deze mooi bruin is geworden draai je deze om en bak de andere kant ook nog mooi goudbruin.
Serveer deze eventueel met zelfgemaakte pico de gallo, maïs of nog meer barbecuesaus. Eet smakelijk!
Wat zijn quesadilla's?
Een quesadilla is Mexicaans streetfood, het is een tortilla gevuld met kaas en andere ingrediënten welke wordt verwarmd. Het is een beetje te vergelijken met onze tosti.
Je kunt de quesadilla's met vanalles vullen, van kip tot ham, chorizo of groenten.
Welke tortilla's voor quesadilla's?
Het deeg voor quesadilla's wordt ook wel masa genoemd, dit is maisdeeg. Meestal wordt een quesadilla dan ook gemaakt met maistortilla's, maar bloemtortilla's worden ook regelmatig gebruikt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.