Ohmydish.nl


Mediterraanse gebakken sliptong

Heel erg makkelijke Mediterraanse gebakken sliptong die je in 20 minuten op tafel kunt hebben staan. Recept voor 4 personen, serveer met rijst en salade.

Mediterraanse gebakken sliptong
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Mediterraanse gebakken sliptong

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 sliptongfilets
  • Zeezout
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Klontje ongezouten boter
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels kappertjes
  • Zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 5 lenteuitjes
  • Aantal takken verse dille ter garnering
Mediterraanse gebakken sliptong ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine kommetjes
  • Grote bakpan
  • Koksmes en snijplank
  • Garde
  • Citruspers

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mediterraanse-gebakken-sliptong


Mocht je geen tongfilet vinden, dan kun je ook gebruik maken van andere soorten witvis zoals Pangasiusfilet. Deze hebben wel wat minder smaak. Pas de uiteindelijke kooktijd aan de hand van de gekozen vis aan.

Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de sjalotjes in fijne blokjes met behulp van je koksmes en snijplank. Snijd dan 3 teentjes knoflook fijn en zet alles aan de kant.

Pers het sap uit een limoen met behulp van een citruspers (of je handen) en giet het sap in een van de kleine kommetjes. Meng het citroensap, een flinke scheut olijfolie en gesmolten boter samen. Breng op smaak met zout. Voeg dan de in blokjes gesneden sjalotjes toe samen met de knoflook en kappertjes.

Meng zout, peper, komijn- en knoflookpoeder samen in het andere kommetje. Breng de tongfilets aan beide kanten op smaak met dit kruidenmengsel.

De sliptong bakken -- 10 minuten

Verhit de grote bakpan en giet er dan het boter-olijfolie mengsel in. Wacht tot dit mengsel heet geworden is en voeg dan de sliptongfilets toe aan de pan. Bak de vis 3 tot 4 minuten lang aan elke kant. Voeg als laatste gesneden lenteui en verse dille doe.

Serveer deze heerlijke sliptongfilets met witte rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.