Mediterraanse gebakken sliptong
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mediterraanse gebakken sliptong

Heel erg makkelijke Mediterraanse gebakken sliptong die je in 20 minuten op tafel kunt hebben staan. Recept voor 4 personen, serveer met rijst en salade.

20 minuten
4 personen
Recept mediterraanse gebakken sliptong
Mediterraanse gebakken sliptong ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Tip: Mocht je geen tongfilet vinden, dan kun je ook gebruik maken van andere soorten witvis zoals Pangasiusfilet. Deze hebben wel wat minder smaak. Pas de uiteindelijke kooktijd aan de hand van de gekozen vis aan.

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de sjalotjes in fijne blokjes met behulp van je koksmes en snijplank. Snijd dan 3 teentjes knoflook fijn en zet alles aan de kant.

Pers het sap uit een limoen met behulp van een citruspers (of je handen) en giet het sap in een van de kleine kommetjes. Meng het citroensap, een flinke scheut olijfolie en gesmolten boter samen.

Breng op smaak met zout. Voeg dan de in blokjes gesneden sjalotjes toe samen met de knoflook en kappertjes. Meng zout, peper, komijn- en knoflookpoeder samen in het andere kommetje.

Breng de tongfilets aan beide kanten op smaak met dit kruidenmengsel.

De sliptong bakken – 10 minuten

Verhit de grote bakpan en giet er dan het boter-olijfolie mengsel in. Wacht tot dit mengsel heet geworden is en voeg dan de sliptongfilets toe aan de pan.

Bak de sliptong 3 tot 4 minuten lang aan elke kant. Voeg als laatste gesneden lente-ui en verse dille doe.

Serveer deze heerlijke sliptongfilets met witte rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mediterraanse gebakken sliptong"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.