Macaroni carbonara

(23)

Een simpele macaroni carbonara is bekend uit een pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk en nog veel lekkerder! Staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Macaroni carbonara

Ingrediënten


  • 300 gram macaroni
  • 400 gram champignons
  • 200 gram gerookte spekjes of hamblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte grana padano
  • kleine handvol verse peterselie
  • 300 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • klontje boter
  • flinke snuf nootmuskaat

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote bakpan

Macaroni carbonara Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/macaroni-carbonara


Voorbereiding – 15 minuten

Plaats 300 ml melk samen met een liter water en het groentebouillonblokje in een middelgrote pan en breng aan de kook. Kook hierin de macaroni al dente.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Macaroni carbonara
Macaroni carbonara

Macaroni carbonara afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mooi bruin. 

Bak de ui en knoflook nog even mee. Giet de macaroni af en roer deze erdoor samen met een flinke snuf nootmuskaat en een klontje boter.

Haal de pan van het vuur en roer de kaas en eidooiers erdoor. Roer direct goed om klontjes te voorkomen. Maak af met de peterselie en eventueel meer nootmuskaat en kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Macaroni carbonara: Veel gestelde vragen

Champignons in een pasta carbonara?

In een echte carbonara horen natuurlijk geen champignons, en ook geen ui en knoflook, en.. Dat klopt, deze macaroni heb ik nagemaakt zoals deze kant-en-klaar te koop is van een bekend merk. De naam klopt naar mijns inziens totaal niet, maar lekker is deze macaroni zeker!

Wat is er lekker bij macaroni carbonara?

Ik serveerde er een spinaziesalade bij; verse spinazie met een vinaigrette en een fijngesneden sjalotje. Je kunt er ook andere soorten salades bij eten.

0 reacties op Macaroni carbonara

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.