Een simpele macaroni carbonara is bekend uit een pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk en nog veel lekkerder! Staat binnen een half uur tafel, ideaal voor een doordeweekse dag.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/macaroni-carbonara
Plaats 300 ml melk samen met een liter water en het groentebouillonblokje in een middelgrote pan en breng aan de kook. Kook hierin de macaroni al dente.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mooi bruin.
Bak de ui en knoflook nog even mee. Giet de macaroni af en roer deze erdoor samen met een flinke snuf nootmuskaat en een klontje boter.
Haal de pan van het vuur en roer de kaas en eidooiers erdoor. Roer direct goed om klontjes te voorkomen. Maak af met de peterselie en eventueel meer nootmuskaat en kaas, eet smakelijk!
Champignons in een pasta carbonara?
In een echte carbonara horen natuurlijk geen champignons, en ook geen ui en knoflook, en.. Dat klopt, deze macaroni heb ik nagemaakt zoals deze kant-en-klaar te koop is van een bekend merk. De naam klopt naar mijns inziens totaal niet, maar lekker is deze macaroni zeker!
Wat is er lekker bij macaroni carbonara?
Ik serveerde er een spinaziesalade bij; verse spinazie met een vinaigrette en een fijngesneden sjalotje. Je kunt er ook andere soorten salades bij eten.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!