Macaroni carbonara

(5)

Een simpele macaroni carbonara is bekend uit een pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk en nog veel lekkerder! Staat binnen een half uur tafel, ideaal voor een doordeweekse dag.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Macaroni carbonara

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram macaroni
  • 400 gram champignons
  • 200 gram gerookte spekjes of hamblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte grana padano
  • kleine handvol verse peterselie
  • 300 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • klontje boter
  • flinke snuf nootmuskaat
Macaroni carbonara ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote bakpan

Bereiden


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/macaroni-carbonara


Voorbereiding – 15 minuten

Plaats 300 ml melk samen met een liter water en het groentebouillonblokje in een middelgrote pan en breng aan de kook. Kook hierin de macaroni al dente.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Macaroni carbonara
Macaroni carbonara

Macaroni carbonara afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mooi bruin. 

Bak de ui en knoflook nog even mee. Giet de macaroni af en roer deze erdoor samen met een flinke snuf nootmuskaat en een klontje boter.

Haal de pan van het vuur en roer de kaas en eidooiers erdoor. Roer direct goed om klontjes te voorkomen. Maak af met de peterselie en eventueel meer nootmuskaat en kaas, eet smakelijk!

Macaroni carbonara: veelgestelde vragen

Champignons in een pasta carbonara?

In een echte carbonara horen natuurlijk geen champignons, en ook geen ui en knoflook, en.. Dat klopt, deze macaroni heb ik nagemaakt zoals deze kant-en-klaar te koop is van een bekend merk. De naam klopt naar mijns inziens totaal niet, maar lekker is deze macaroni zeker!

Wat is er lekker bij macaroni carbonara?

Ik serveerde er een spinaziesalade bij; verse spinazie met een vinaigrette en een fijngesneden sjalotje. Je kunt er ook andere soorten salades bij eten.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Szechuan woksaus
Volgend recept →
Tuinbonen met spekjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!