Macaroni carbonara
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Macaroni carbonara

Een simpele macaroni carbonara is bekend uit een pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk en nog veel lekkerder! Staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag.

30 minuten
4 personen
Macaroni carbonara ingrediënten

Recept macaroni carbonara

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Plaats 300 ml melk samen met een liter water en het groentebouillonblokje in een middelgrote pan en breng aan de kook. Kook hierin de macaroni al dente.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Macaroni carbonara
Macaroni carbonara

Macaroni carbonara afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mooi bruin. 

Bak de ui en knoflook nog even mee. Giet de macaroni af en roer deze erdoor samen met een flinke snuf nootmuskaat en een klontje boter.

Haal de pan van het vuur en roer de kaas en eidooiers erdoor. Roer direct goed om klontjes te voorkomen. Maak af met de peterselie en eventueel meer nootmuskaat en kaas, eet smakelijk!

Tips!

Champignons in een pasta carbonara?

In een echte carbonara horen natuurlijk geen champignons, en ook geen ui en knoflook, en.. Dat klopt, deze macaroni heb ik nagemaakt zoals deze kant-en-klaar te koop is van een bekend merk. De naam klopt naar mijns inziens totaal niet, maar lekker is deze macaroni zeker!

Wat is er lekker bij macaroni carbonara?

Ik serveerde er een spinaziesalade bij; verse spinazie met een vinaigrette en een fijngesneden sjalotje. Je kunt er ook andere soorten salades bij eten.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
759.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.29 g
8.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.86 g
16.69 g
Eiwitten
38.89 g
Vezels
6.21 g
Natrium
1616.03 mg
Mineralen
Ijzer
4.69 mg
Calcium
463.4 mg
Magnesium
89.01 mg
Kalium
89.01 mg
Fosfor
785.53 mg
Koper
0.85 mg
Zink
4.2 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
18 µg
Vitamines
Vitamine C
18.94 mg
Vitamine D
0.61 mg
Vitamine A
125.21 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.99 mg
Vitamine B6
0.76 mg
Vitamine B12
1.63 µg
Foliumzuur
75.27 µg
Vitamine E
0.89 mg
Vitamine K
1.2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Macaroni carbonara"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.