Een makkelijke macaroni boursin gratin is klaar binnen een uur. Een hartige maaltijd met ham en veel kaas. Met een heerlijk krokante bovenkant.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-08-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng een pan met water en zout aan de kook, je kunt eventueel ook groentebouillon gebruiken. Kook hierin de macaroni al dente, de exacte kooktijd is afhankelijk welke pasta je gebruikt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. Roer de crème fraîche samen met de eieren en boursin tot een glad mengsel.
Giet de macaroni af en roer hier het boursin mengsel doorheen samen met de hamblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de macaroni over de ovenschaal en verdeel een flinke handvol geraspte kaas over de bovenkant.
Verdeel hier dan ook een handvol paneermeel over en leg her en der een klein blokje roomboter voor een extra krokante bovenkant.
Bak de gratin ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer eventueel met een groene salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.