Huisgemaakte lychee-ijs met gecondenseerde melk is zoet en zacht. Makkelijk zelf te maken, recept geschikt voor een passieve en actieve ijsmachine.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Vries de kom van de passieve ijsmachine 24 uur op voorhand in Pel alle lychees, gebruik een schilmesje om de vruchten gemakkelijk open te snijden. Haal na het verwijderen van de buitenkant de vrucht van de pit af.
Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van ingeblikte lychees. Zet het kleine sauspannetje op middelhoog vuur en giet hierin de melk. Laat de melk de smaken van de gepelde tenminste 5 minuten lychee vruchten opnemen.
Zet het vuur laag zodra de melk bijna gaat koken. Gebruik een staafmixer en pureer de inhoud van het kleine sauspannetje glad. Voor een extra glad lychee-ijs kun je het mengsel door een zeef halen.
Doe je dit niet, dan zullen er uiteindelijk kleine stukjes lychee in het ijs zitten. Dit is naar voorkeur. Voeg dan de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe, zet het vuur uit, roer goed en laat het mengsel afkoelen.
Giet het lychee-melk mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien. De exacte tijd die nodig is, is afhankelijk van de ijsmachine. Haal het ijs uit de ijsmachine zodra deze klaar is, en plaats het ijs in de vriezer.
Geniet van dit heerlijke lychee-ijs !
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.