Huisgemaakte lychee-ijs met gecondenseerde melk is zoet en zacht. Makkelijk zelf te maken, recept geschikt voor een passieve en actieve ijsmachine.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lychee-ijs
Tip: Vries de kom van de passieve ijsmachine 24 uur op voorhand in Pel alle lychees, gebruik een schilmesje om de vruchten gemakkelijk open te snijden. Haal na het verwijderen van de buitenkant de vrucht van de pit af.
Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van ingeblikte lychees. Zet het kleine sauspannetje op middelhoog vuur en giet hierin de melk. Laat de melk de smaken van de gepelde tenminste 5 minuten lychee vruchten opnemen.
Zet het vuur laag zodra de melk bijna gaat koken. Gebruik een staafmixer en pureer de inhoud van het kleine sauspannetje glad. Voor een extra glad lychee-ijs kun je het mengsel door een zeef halen.
Doe je dit niet, dan zullen er uiteindelijk kleine stukjes lychee in het ijs zitten. Dit is naar voorkeur. Voeg dan de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe, zet het vuur uit, roer goed en laat het mengsel afkoelen.
Giet het lychee-melk mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien. De exacte tijd die nodig is, is afhankelijk van de ijsmachine. Haal het ijs uit de ijsmachine zodra deze klaar is, en plaats het ijs in de vriezer.
Geniet van dit heerlijke lychee-ijs !
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.