Loempia's met ham en kip
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Loempia's met ham en kip

Zelfgemaakte loempia's met ham en kip zijn zo ontzettend lekker. Met een vulling met verschillende soorten groenten, incl. recept voor loempiavellen.

1 uur
8 personen
Loempia's met ham en kip ingrediënten
Recept loempia's met ham en kip

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de loempiavellen als je deze zelf wilt maken en leg deze dan opzij. 

Was de prei goed en snijd deze vervolgens in kleine stukjes, zorg dat deze niet te groot zijn anders zal het rollen van de loempia's moeilijker gaan. Snijd de bosui op dezelfde manier. Schil de wortels en snijd deze in dunne reepjes, je kunt deze ook grof raspen. 

Pel de knoflooktenen en schil de gember wortel. Rasp de knoflook en gember vervolgens fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilet en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Ongeveer even groot als de hamblokjes. 

Loempia’s met ham en kip
Loempia’s met ham en kip

Loempia's met ham en kip afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olie in een bakpan en bak hierin de kipfilet enkele minuten. Voeg de wortel toe en bak nog enkele minuten langer. 

Voeg dan ook de prei toe en na wederom enkele minuten voeg je ook de geraspte knoflook en gember samen met de bosui toe. Voeg de hamblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en een scheut ketjap. Laat de vulling dan volledig afkoelen. 

Roer een eiwit los in een klein kommetje. Verdeel de vulling in 8 gelijke delen en verdeel elk deel over een vel loempia. 

Vouw het onderste deel naar boven en smeer de zijkanten in met eiwit. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer de bovenkant dan ook met eiwit en rol de loempia bovenin dicht. Herhaal met de resterende loempia's. 

Loempia vouwen stap 1
Loempia vouwen stap 1 
Loempia vouwen stap 2
Loempia vouwen stap 2 
Loempia vouwen stap 3
Loempia vouwen stap 3

Verwarm de olie en frituur de loempia's dan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Frituur niet teveel loempia's tegelijk en verplaats ze na het frituren naar een stuk keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Extra lekker met chilisaus en als snack of bijgerecht bij bijvoorbeeld nasi te serveren. Smakelijk!

Tips!

Kunnen de loempia's ook zonder vlees gemaakt worden?

Gebruik in plaats van de hamblokjes en kipfilet vleesvervangers. Breng dit meer op smaak met wat extra peper en zout.

Kan ik de loempia's ook zonder frituurpan maken?

Het is ook mogelijk om de loempia's te garen in bijvoorbeeld een slowcooker of een oven. Ze zullen dan wel iets droger zijn. Maar ook frituren in een koekenpan in zonnebloem of arachide olie.

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Loempia's met ham en kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.