Limabonen met palmkool en champignons

(2)

Dit limabonen met palmkool en champignons éénpansgerecht zit bomvol groenten, walnoten en de boterzachte bonen maken dit een ideale vegan maaltijd. Een echte herfsttopper.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Limabonen met palmkool en champignons

Ingrediënten


  • 300 gram limabonen
  • 100 gram palmkool
  • 100 gram champignons
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • snuf gerookte paprikapoeder
  • handvol walnoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote (gietijzeren) bakpan
  • houten lepel

Limabonen met palmkool en champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limabonen-met-palmkool-en-champignons


Als je gedroogde limabonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in ruim koud water. Kook ze daarna gaar in ongeveer 1,5 uur in kokend water.

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de ui fijn en de knoflook in dunne plakjes. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd of scheur deze in stukken.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in vieren. Hak de walnoten grof.

Limabonen met palmkool en champignons
Limabonen met palmkool en champignons

Limabonen met palmkool en champignons afmaken – 15 minuten

Verhit een (gietijzeren) bakpan op hoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de champignons enkele minuten tot ze mooi bruin zijn geworden.

Voeg de ui en knoflook samen met de palmkool en bak nog 5 minuten langer. Voeg de limabonen toe en verwarm het geheel nog ongeveer 5 minuten.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met walnoten en een snuf gerookte paprikapoeder. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-03-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Limabonen met palmkool en champignons: Veel gestelde vragen

Wat zijn limabonen?

Limabonen zijn grote, witte bonen en worden ook boter botenbonen of olifantsbonen genoemd.

Kan ik de palmkool ook vervangen?

Je kunt de palmkool vervangen door boerenkool, dit lijkt namelijk vrij veel op elkaar.

0 reacties op Limabonen met palmkool en champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.