Dit limabonen met palmkool en champignons éénpansgerecht zit bomvol groenten, walnoten en de boterzachte bonen maken dit een ideale vegan maaltijd. Een echte herfsttopper.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gedroogde limabonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in ruim koud water. Kook ze daarna gaar in ongeveer 1,5 uur in kokend water.
Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de ui fijn en de knoflook in dunne plakjes. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd of scheur deze in stukken.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in vieren. Hak de walnoten grof.
Verhit een (gietijzeren) bakpan op hoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de champignons enkele minuten tot ze mooi bruin zijn geworden.
Voeg de ui en knoflook samen met de palmkool en bak nog 5 minuten langer. Voeg de limabonen toe en verwarm het geheel nog ongeveer 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met walnoten en een snuf gerookte paprikapoeder. Eet smakelijk!
Wat zijn limabonen?
Limabonen zijn grote, witte bonen en worden ook boter botenbonen of olifantsbonen genoemd.
Kan ik de palmkool ook vervangen?
Je kunt de palmkool vervangen door boerenkool, dit lijkt namelijk vrij veel op elkaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.