Op zoek naar een vegetarisch en lactosevrij recept? Bekijk dan deze geweldige lactosevrije witte asperge en champignon quiche
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Let op: De geklaarde boter moet goed gekoeld uit de koelkast komen!
Combineer spelt bloem, de koude geklaarde boter, een snuf zout en een ei totdat je een mooie deegbal hebt. Het makkelijkste is om het deeg te kneden met behulp van een mixer met deeghaak. Je kunt het deeg uiteraard ook met de hand kneden, dit duurt alleen wel wat langer. Pak de deegbal in met vershoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een half uur lang.
Schil ondertussen de witte asperges met een dunschiller. Voel of je niet toevallig een stukje bent vergeten, dit is belangrijk omdat een witte aspergeschil nogal draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de witte asperges samen met de aspergekontjes en schillen in de aspergepan of grote pan.
Vul de pan met koud water en zet het vuur op middelhoog tot laag. Laat het water niet tot het kookpunt komen, dan kook je de witte asperges namelijk stuk. En dat is zonde! Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door deze zachtjes te buigen. Gaat dit soepel ? Dan zijn ze gaar, laat ze anders nog een tijd in het water nagaren.
Snijd de gekookte witte asperges in kleine stukken, zodat deze op de bodem van de (18cm) bakvorm passen. en snijd de champignons in dunne plakjes. Bak de champignonplakjes in de middelgrote koekenpan tot deze mooi gekleurd zijn. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet de bakvorm in met geklaarde boter. Bestuif het werkblad en deegroller met (spelt)bloem en rol de deegbal uit met behulp.
Plaats het deeg in de bakvorm en strooi wat paneermeel of panko (Japans broodkruim) over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem zacht wordt.
Verdeel de gekookte witte asperge stukken over de bodem van de bakvorm. Verdeel de champignons over de asperges.
Meng 2 eieren samen met rijstmelk en maizena. Breng het eiermengsel op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de asperge en champignons.
Bak de quiche in de oven in 30 tot 35 minuten gaar, of totdat de quiche mooi goudbruin is geworden. Garneer de quiche met een beetje amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.