Ohmydish.nl


Lactosevrije witte asperge en champignon quiche

Op zoek naar een vegetarisch en lactosevrij recept? Bekijk dan deze geweldige lactosevrije witte asperge en champignon quiche

Lactosevrije witte asperge en champignon quiche
1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lactosevrije witte asperge en champignon quiche

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 230 gram spelt bloem
  • 60 gram koude geklaarde boter
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels maizena
  • 250 ml rijstmelk
  • 6 witte asperges
  • 3 grote champignons
  • Klein handje paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • Zout en peper naar smaak
  • Klein handje amandelschaafsel
Lactosevrije witte asperge en champignon quiche ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Mixer met deeghaak (of kneed het deeg met de hand)
  • Vershoudfolie
  • Dunschiller
  • Asperge- of grote pan
  • Snijplank en koksmes
  • Deegroller
  • Kleine bakvorm, 18 cm
  • Middelgrote koekenpan
  • Siliconen keukenborstel

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lactosevrije-witte-asperge-en-champignon-quiche


Voorbereiding -- 30 minuten

Let op: De geklaarde boter moet goed gekoeld uit de koelkast komen! 

Combineer spelt bloem, de koude geklaarde boter, een snuf zout en een ei totdat je een mooie deegbal hebt. Het makkelijkste is om het deeg te kneden met behulp van een mixer met deeghaak. Je kunt het deeg uiteraard ook met de hand kneden, dit duurt alleen wel wat langer. Pak de deegbal in met vershoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een half uur lang. 

Schil ondertussen de witte asperges met een dunschiller. Voel of je niet toevallig een stukje bent vergeten, dit is belangrijk omdat een witte aspergeschil nogal draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de witte asperges samen met de aspergekontjes en schillen in de aspergepan of grote pan. 

Vul de pan met koud water en zet het vuur op middelhoog tot laag. Laat het water niet tot het kookpunt komen, dan kook je de witte asperges namelijk stuk. En dat is zonde! Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door deze zachtjes te buigen. Gaat dit soepel ? Dan zijn ze gaar, laat ze anders nog een tijd in het water nagaren. 

Snijd de gekookte witte asperges in kleine stukken, zodat deze op de bodem van de (18cm) bakvorm passen.  en snijd de champignons in dunne plakjes. Bak de champignonplakjes in de middelgrote koekenpan tot deze mooi gekleurd zijn. Breng de champignons op smaak met wat peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet de bakvorm in met geklaarde boter. Bestuif het werkblad en deegroller met (spelt)bloem en rol de deegbal uit met behulp. 

Plaats het deeg in de bakvorm en strooi wat paneermeel of panko (Japans broodkruim) over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem zacht wordt. 

Lactosevrije witte asperge en champignon quiche
Lactosevrije witte asperge en champignon quiche

Lactosevrije witte asperge en champignon quiche afmaken -- 35 minuten

Verdeel de gekookte witte asperge stukken over de bodem van de bakvorm. Verdeel de champignons over de asperges. 

Meng 2 eieren samen met rijstmelk en maizena. Breng het eiermengsel op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de asperge en champignons. 

Bak de quiche in de oven in 30 tot 35 minuten gaar, of totdat de quiche mooi goudbruin is geworden. Garneer de quiche met een beetje amandelschaafsel. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Aardbeiensorbet

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.