Kwarkbrood met citroen
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kwarkbrood met citroen

Een zelfgebakken kwarkbrood met citroen, heerlijk fris en een goed begin van de dag met een laagje fruit jam. Dit kleine broodje is gemaakt in een cakeblik.

50 minuten
6 personen
Recept kwarkbrood met citroen
Kwarkbrood met citroen ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng kwark met een ei, zout en het sap en rasp van een citroen met een garde tot het glad is. Meng in de kom van je elektrische mixer de bloem, suiker en gist. Voeg hier het kwarkmengsel aan toe. 

Kneed het deeg tot er een soepele deegbal ontstaat en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Je zult merken dat het deeg zal verdubbelen. 

Kwarkbrood met citroen
Kwarkbrood met citroen

Kwarkbrood met citroen afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een klein cakeblik in met boter. Plaats de deegbal in het cakeblik en laat het nogmaals kort rijzen tot de oven warm is.

Bak het kwarkbrood 30 minuten, of tot het mooi goudbruin is. Je kunt controleren of het gaar is door erop te tikken, als het brood hol klinkt, is het klaar.

Dit brood is heerlijk met jam, probeer eens deze zelfgemaakte aardbeienjam. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Kwarkbrood met citroen"
Laura zegt op 09-09-2017
Bij mij bleef het deeg erg nat. Het heeft ook niet goed gerezen. Heb het recept precies gevolgd dus weet niet waar het mis gegaan is. Groetjes Laura
Ohmydish zegt op 09-09-2017
Hoi Laura, wat vervelend! Ik heb het recept nogmaals nagelezen, maar kan niet ontdekken waarom het te nat zou zijn. Met deze hoeveelheid gist op zo'n klein broodje, zou het zeker goed moeten rijzen. Je hebt 250 gram kwark gebruikt? Dus de helft van een verpakking zoals op de ingrediëntenfoto? De suiker eventueel vergeten? Deze dient namelijk als 'voeding' voor de gist. Het zout eerst goed gemengd voor je de gist hebt toegevoegd? Zout gaat namelijk de werking van gist tegen als deze in direct contact komen. Een ontzettend sappige citroen gehad, zodat er meer sap in zat dan gebruikelijk? Ik probeer met je mee te denken, als je namelijk meer bloem zult gaan toevoegen wordt het brood erg droog van smaak. Groetjes, Véronique
Laura zegt op 23-11-2018
Heb het nog een keer geprobeerd, deeg weer erg nat maar zo in de bakvorm gedaan. Ziet er op zich wel mooi uit nu, maar smaakt naar de geur van een vaatwasserblokje. Sorry maar ik denk echt dat er iets niet goed is.. Toch bedankt voor het delen want je andere receptjes zijn super! Groetjes
Ohmydish zegt op 23-11-2018
Hoi Laura, wat gek want ik heb deze zelf al vaker zonder problemen gemaakt. En de combinatie van kwark en citroen ervaar ik zelf altijd als fris, jammer dat je de smaak niet lekker vind. Maar gelukkig dat je de andere recepten wel super vind! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.