Kumpir - Turkse gevulde aardappel
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kumpir - Turkse gevulde aardappel

Kumpir is een heerlijke Turkse gepofte en gevulde aardappel. Je kunt voor de lekkerste versie volop variëren op deze klassieke toppings van o.a. erwtjes, wortel, olijven, augurk en meer.

1 uur 15 minuten
4 personen
Kumpir - Turkse gevulde aardappel ingrediënten

Recept kumpir - turkse gevulde aardappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Was de aardappelen en pak deze in met aluminiumfolie. Pof de aardappelen in de oven tot ze gaar zijn, dit zal ongeveer 45 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Vul ondertussen een kleine pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de erwtjes enkele minuten en giet deze af zodra ze gaar zijn.

Kumpir
Kumpir

De kumpir afmaken – 15 minuten

Terwijl de aardappelen in de oven staan, zet je de toppings klaar.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine reepjes. Giet de mais af. Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd de augurken, zwarte olijven en knakworstjes in plakjes.

Meng de erwtjes met een eetlepel mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de aardappelen uit de oven zodra deze gaar zijn en snijd de bovenkant eraf. Roer de binnenkant van de aardappel los met een klein lepeltje. Meng de inhoud van één aardappel met een klontje boter en 50 gram geraspte kaas. 

Doe dit zo snel mogelijk, de warmte van de aardappel is nodig om de kaas en boter te smelten. Breng de puree op smaak met peper en zout. Herhaal voor de resterende aardappelen.

Verdeel de toppings over de bovenkant, in Turkije doen ze dit meestal per soort naast elkaar. Je kunt het eventueel ook allemaal met elkaar mengen.

Maak af met een klein lepeltje Turkse yoghurt, zure room of crème fraîche, eet smakelijk!

Tips!

Is kumpir vegetarisch?

In de klassieke kumpir variant worden plakjes knakworst gebruikt, als je deze weglaat is de gevulde aardappel vegetarisch.

Welke aardappelen voor kumpir?

Je kunt het beste grote aardappelen gebruiken, deze kunnen zowel vastkokend of kruimig zijn. Let erop dat ze allemaal even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
533.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.05 g
2.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.34 g
15.26 g
Eiwitten
18.71 g
Vezels
7.35 g
Natrium
877.42 mg
Mineralen
Ijzer
2.5 mg
Calcium
262.28 mg
Magnesium
60.16 mg
Kalium
60.16 mg
Fosfor
312.74 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.32 mg
Jodium
1.02 µg
Selenium
0.12 µg
Vitamines
Vitamine C
34.6 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
0.54 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.6 mg
Vitamine B12
0.92 µg
Foliumzuur
39.11 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kumpir - Turkse gevulde aardappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.