Kruidige eendenbouten

(16)

Deze kruidige eendenbouten smelten op je tong zo mals! Te maken in de slow cooker, oven of braadpan. Extra lekker met honing en balsamico azijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 2 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kruidige eendenbouten

Ingrediënten


  • 4 eendenbouten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2e theelepel chili poeder
  • 2 eetlepels honing
  • flinke scheut balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • optioneel: grote bakpan
  • vleestang
  • slow cooker of gebruik een braadpan
  • optioneel: oven

Kruidige eendenbouten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-eendenbouten


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Je kunt de eendenbouten langzaam garen in een braadpan of gebruik een slowcooker. Je kunt ze ook ongeveer 2 uur garen in de oven op ongeveer 160 graden.

Op deze temperatuur worden de eendenbouten heerlijk mals en vallen ze zo van het bot af. Haal de eendenbouten een half uur vooraf uit de koelkast.

Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Kruidige eendenbouten
Kruidige eendenbouten

Kruidige eendenbouten afmaken –  2 uur + 15 minuten

Verwarm een grote bakpan of braadpan op hoog vuur. Bak de eendenbouten kort aan beide kanten, het is niet nodig om extra vet toe te voegen omdat het eendenvet van de bouten zal smelten. 

Verplaats de eendenbouten dan naar de slowcooker, of laat ze in de braadpan als je ze hierin langzaam gaat garen. Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de kruiden samen met de honing toe.

Blus af met een scheut balsamico azijn en voeg dit dan ook toe aan de slow cooker. Voeg een  laagje water toe aan de pan om alle aanbaksels los te maken en voeg deze dan ook toe aan de slow cooker.

Zet de slow cooker op de laagste stand voor ongeveer 6 uur of zet het vuur laag en de deksel op de braadpan.

Laat de bouten in de pan ongeveer 2 uur garen, zorg dat de bouten niet aan de bodem plakken en draai af en toe. Als de eendenbouten te bleek zijn kun je deze kort kleuren onder de grill van je oven. 

Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

2 reacties op Kruidige eendenbouten

Elsa plaatste op 25-03-2019 om 05:13:56
Hmmm ... oh lekker zeg, ik wil dit echt eens gaan maken ☻
Ohmydish plaatste op 25-03-2019 om 07:32:35
Jaa zeker doen, ze zijn zó lekker! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.