Super leuk voorgerecht voor tijdens de kerst, deze krabcocktail met garnalen heb je in een handomdraai op tafel gezet.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 13-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gebruik maakt van diepvries voorgekookte garnalen dan dien je deze eerst te ontdooien. Vul een middelgrote kom met lauwwarm water en leg daar de bevroren garnalen in.
Vul alvast een klein pannetje met water en kook daar de 2 eieren in. Kook de eieren 7 minuten lang nadat het water aan de kook raakt. Laat de eieren dan schrikken en pel deze.
Was de 2 kleine tomaten en snijd over de lengte in parten (4 delen). Snijd ook de gekookte eieren in parten. Was de veldsla en verwijder eventueel overtollig water met een sla centrifuge.
Giet het krabbenvlees uit een blik af in een kleine zeef. Voeg het krabbenvlees toe in een kleine kom en voeg naar smaak whisky cocktailsaus toe. Voeg ongeveer ¾ van de voorgekookte garnalen toe.
Meng de krab en de garnalen totdat de whisky cocktailsaus al het vlees bedekt. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Voeg een klein handje veldsla toe aan een cocktailglas. Schep er dan met een eetlepel het krab- garnalenmengsel over. Garneer met een aantal partjes tomaat en gekookt ei.
Verdeel de rest van de overgebleven garnalen over de 2 cocktailglazen. Garneer tot slot met een klein snufje paprikapoeder. Serveer direct, geniet van deze heerlijke krabcocktail met garnalen!
Kan ik de krabcocktail met garnalen van tevoren maken?
Je kunt bijna alles in deze cocktail een dag van tevoren voorbereiden. Laat het vullen van de cocktailglazen dan achterwege. Bewaar de ingrediënten in goed afgesloten bakjes in de koelkast.
Wanneer kun je de krabcocktail het beste serveren?
Dit is een echte klassieker voor de feestelijke kerstdagen. Maar ook als high tea of als hapje met een glas champagne is deze cocktail fantastisch!
Ik heb geen cocktailglazen, wat nu?
Je hoeft deze krabcocktail niet pérse in een cocktailglas te serveren. Dit is puur voor de presentatie gedaan. In een leuk breed glas of zelfs in een kom staat het ook leuk. De smaak zal er niet minder om zijn!
Kan ik de krab vervangen met iets anders?
De krab zou eventueel vervangen kunnen worden met surimi. Dit is namaak of imitatie krab, een stuk goedkoper maar doet wel wat af aan de smaak. Snijd de surimi wel eerst in kleine stukjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.