Super leuk voorgerecht voor tijdens de kerst, deze krabcocktail met garnalen heb je in een handomdraai op tafel gezet.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krabcocktail-met-garnalen
Als je gebruik maakt van diepvries voorgekookte garnalen dan dien je deze eerst te ontdooien. Vul een middelgrote kom met lauwwarm water en leg daar de bevroren garnalen in.
Vul alvast een klein pannetje met water en kook daar de 2 eieren in. Kook de eieren 7 minuten lang nadat het water aan de kook raakt. Laat de eieren dan schrikken en pel deze.
Was de 2 kleine tomaten en snijd over de lengte in parten (4 delen). Snijd ook de gekookte eieren in parten. Was de veldsla en verwijder eventueel overtollig water met een sla centrifuge.
Giet het krabbenvlees uit een blik af in een kleine zeef. Voeg het krabbenvlees toe in een kleine kom en voeg naar smaak whisky cocktailsaus toe. Voeg ongeveer ¾ van de voorgekookte garnalen toe.
Meng de krab en de garnalen totdat de whisky cocktailsaus al het vlees bedekt. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Voeg een klein handje veldsla toe aan een cocktailglas. Schep er dan met een eetlepel het krab- garnalenmengsel over. Garneer met een aantal partjes tomaat en gekookt ei.
Verdeel de rest van de overgebleven garnalen over de 2 cocktailglazen. Garneer tot slot met een klein snufje paprikapoeder. Serveer direct, geniet van deze heerlijke krabcocktail met garnalen!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Kan ik de krabcocktail met garnalen van tevoren maken?
Je kunt bijna alles in deze cocktail een dag van tevoren voorbereiden. Laat het vullen van de cocktailglazen dan achterwege. Bewaar de ingrediënten in goed afgesloten bakjes in de koelkast.
Wanneer kun je de krabcocktail het beste serveren?
Dit is een echte klassieker voor de feestelijke kerstdagen. Maar ook als high tea of als hapje met een glas champagne is deze cocktail fantastisch!
Ik heb geen cocktailglazen, wat nu?
Je hoeft deze krabcocktail niet pérse in een cocktailglas te serveren. Dit is puur voor de presentatie gedaan. In een leuk breed glas of zelfs in een kom staat het ook leuk. De smaak zal er niet minder om zijn!
Kan ik de krab vervangen met iets anders?
De krab zou eventueel vervangen kunnen worden met surimi. Dit is namaak of imitatie krab, een stuk goedkoper maar doet wel wat af aan de smaak. Snijd de surimi wel eerst in kleine stukjes.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.