Heerlijke knoflook-balsamico kip is perfect voor elke dag van de week, zo'n heerlijk stukje vlees heeft niet veel nodig om zó lekker mals te worden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-04-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de sojasaus, balsamico azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en voeg de marinade toe aan de kippenbouten.
Zorg dat ze volledig bedekt zijn en marineer ze minimaal een uur lang in de koelkast. Draai ze halverwege een keer om.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de marinade toe samen met een scheutje water en plaats een deksel op de bakpan.
Gaar de kippenbouten ongeveer een kwartier, controleer altijd of de kip helemaal gaar is voor je deze gaat serveren. Serveer bijvoorbeeld met Oosterse sperziebonen en rijst. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.