Ohmydish.nl


Knoflook-balsamico kip

Heerlijke knoflook-balsamico kip is perfect voor elke dag van de week, zo'n heerlijk stukje vlees heeft niet veel nodig om zó lekker mals te worden.

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Knoflook-balsamico kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kippenbouten
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 1,5e eetlepel sojasaus
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel honing
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Knoflook-balsamico kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine blender of eventueel knoflookpers
  • grote kom
  • grote bakpan met deksel
  • vleestang

Bereiden


35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflook-balsamico-kip


Voorbereiding -- 5 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de sojasaus, balsamico azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en voeg de marinade toe aan de kippenbouten. Zorg dat ze volledig bedekt zijn en marineer ze minimaal een uur lang in de koelkast. Draai ze halverwege een keer om.

Knoflook-balsamico kip Knoflook-balsamico kip

Knoflook-balsamico kip afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de marinade toe samen met een scheutje water en plaats een deksel op de bakpan.

Gaar de kippenbouten ongeveer een kwartier, controleer altijd of de kip helemaal gaar is voor je deze gaat serveren. Serveer bijvoorbeeld met Oosterse sperziebonen en rijst. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Rösti-ei muffins

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.