Kiprollade met champignons
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kiprollade met champignons

Deze kiprollade met champignons is gemaakt met kipfilet en daarom extra makkelijk om te maken. Heerlijk met nootjes en rode wijnsaus, perfect voor de feestdagen.

1 uur
4 personen
Kiprollade met champignons ingrediënten

Recept kiprollade met champignons

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons zo fijn mogelijk. Pel 2 sjalotjes en 2 knoflooktenen en snijd deze fijn.

Hak de hazelnoten fijn, maar niet te fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin 1 sjalot, knoflook en champignons tot deze mooi goudbruin beginnen te kleuren.

Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Maak de kipfilets platter zodat je deze kunt oprollen. Je kunt deze hiervoor het beste tussen 2 stukken huishoudfolie leggen en er dan op slaan met iets zwaars. 

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en verdeel het champignon mengsel over de kip, maar laat het bovenste stukje vrij zodat het rollen makkelijker zal gaan. 

Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en bindt deze rondom vast met keukentouw, of gebruik eventueel prikkers.

Kiprollade met champignons
Kiprollade met champignons

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kiprollade met champignons
Kiprollade met champignons

De kiprollade met champignons afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie samen met een klontje boter in een grote bakpan. Bak de kip rondom mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een ovenschaal.

Voeg een extra klontje boter toe aan de bakpan en fruit hierin de sjalot. Blus af met rode wijn en voeg dan 200 ml sterke kippenbouillon toe. Laat dit volledig indikken tot een mooie saus.

Bak ondertussen de kiprollade volledig gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kip. 

Serveer met de rode wijnsaus en bijvoorbeeld aardappelsterren en gebakken spruitjes, eet smakelijk!

Tips!

Hoe weet je wanneer een kiprollade goed is?

Een kiprollade behoort altijd volledig gaar te zijn, je kunt dit het beste controleren met een vleesthermometer. De kerntemperatuur behoort minimaal 70 graden te zijn.

Kan ik de kiprollade ook zonder oven maken?

Je kunt de kiprollade in de pan garen, zet dan na het bruin bakken het vuur laag. Schenk een klein laagje water erbij en plaats een deksel op de bakpan. 

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
415.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5 g
1.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.07 g
6.93 g
Eiwitten
48.9 g
Vezels
3.05 g
Natrium
605.57 mg
Mineralen
Ijzer
2.79 mg
Calcium
63.61 mg
Magnesium
77.42 mg
Kalium
77.42 mg
Fosfor
625.84 mg
Koper
0.58 mg
Zink
1.57 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
7.75 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
1.15 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
26.44 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kiprollade met champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.