Kiprollade met champignons

(18)

Deze kiprollade met champignons is gemaakt met kipfilet en daarom extra makkelijk om te maken. Heerlijk met nootjes en rode wijnsaus, perfect voor de feestdagen. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kiprollade met champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kipfilets
  • 125 gram champignons
  • 125 gram kastanjechampignons
  • handvol hazelnoten
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • boter
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten rode wijnsaus

  • klont boter
  • 1 sjalot
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml sterke kippenbouillon
Kiprollade met champignons Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • huishoudfolie
  • vleeshamer of iets zwaars
  • keukentouw of prikkers
  • grote bakpan
  • vleestang
  • houten lepel
  • oven
  • ovenschaal

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kiprollade-met-champignons


Voorbereiding – 30 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons zo fijn mogelijk. Pel 2 sjalotjes en 2 knoflooktenen en snijd deze fijn.

Hak de hazelnoten fijn, maar niet te fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin 1 sjalot, knoflook en champignons tot deze mooi goudbruin beginnen te kleuren.

Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Maak de kipfilets platter zodat je deze kunt oprollen. Je kunt deze hiervoor het beste tussen 2 stukken huishoudfolie leggen en er dan op slaan met iets zwaars. 

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en verdeel het champignon mengsel over de kip, maar laat het bovenste stukje vrij zodat het rollen makkelijker zal gaan. 

Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en bindt deze rondom vast met keukentouw, of gebruik eventueel prikkers.

Kiprollade met champignons
Kiprollade met champignons

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kiprollade met champignons
Kiprollade met champignons

De kiprollade met champignons afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie samen met een klontje boter in een grote bakpan. Bak de kip rondom mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een ovenschaal.

Voeg een extra klontje boter toe aan de bakpan en fruit hierin de sjalot. Blus af met rode wijn en voeg dan 200 ml sterke kippenbouillon toe. Laat dit volledig indikken tot een mooie saus.

Bak ondertussen de kiprollade volledig gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kip. 

Serveer met de rode wijnsaus en bijvoorbeeld aardappelsterren en gebakken spruitjes, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Kiprollade met champignons: Veel gestelde vragen

Hoe weet je wanneer een kiprollade goed is?

Een kiprollade behoort altijd volledig gaar te zijn, je kunt dit het beste controleren met een vleesthermometer. De kerntemperatuur behoort minimaal 70 graden te zijn.

Kan ik de kiprollade ook zonder oven maken?

Je kunt de kiprollade in de pan garen, zet dan na het bruin bakken het vuur laag. Schenk een klein laagje water erbij en plaats een deksel op de bakpan. 


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.