Deze kiprollade met champignons is gemaakt met kipfilet en daarom extra makkelijk om te maken. Heerlijk met nootjes en rode wijnsaus, perfect voor de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons zo fijn mogelijk. Pel 2 sjalotjes en 2 knoflooktenen en snijd deze fijn.
Hak de hazelnoten fijn, maar niet te fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin 1 sjalot, knoflook en champignons tot deze mooi goudbruin beginnen te kleuren.
Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout.
Maak de kipfilets platter zodat je deze kunt oprollen. Je kunt deze hiervoor het beste tussen 2 stukken huishoudfolie leggen en er dan op slaan met iets zwaars.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en verdeel het champignon mengsel over de kip, maar laat het bovenste stukje vrij zodat het rollen makkelijker zal gaan.
Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en bindt deze rondom vast met keukentouw, of gebruik eventueel prikkers.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olijfolie samen met een klontje boter in een grote bakpan. Bak de kip rondom mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een ovenschaal.
Voeg een extra klontje boter toe aan de bakpan en fruit hierin de sjalot. Blus af met rode wijn en voeg dan 200 ml sterke kippenbouillon toe. Laat dit volledig indikken tot een mooie saus.
Bak ondertussen de kiprollade volledig gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kip.
Serveer met de rode wijnsaus en bijvoorbeeld aardappelsterren en gebakken spruitjes, eet smakelijk!
Hoe weet je wanneer een kiprollade goed is?
Een kiprollade behoort altijd volledig gaar te zijn, je kunt dit het beste controleren met een vleesthermometer. De kerntemperatuur behoort minimaal 70 graden te zijn.
Kan ik de kiprollade ook zonder oven maken?
Je kunt de kiprollade in de pan garen, zet dan na het bruin bakken het vuur laag. Schenk een klein laagje water erbij en plaats een deksel op de bakpan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.