Ohmydish.nl


Kip pilav met perzik

Oorspronkelijk was de bereidingswijze voor pilav gelijk aan die van risotto. Dit is een zeer simpele versie van kip pilav met perzik (of pilaf). Mmm!

Kip pilav met perzik
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip pilav met perzik

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kipfilet
  • 1 groot blik perzik
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml passata
  • 4 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepes curry
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 blokje groentebouillon
  • grote handvol cashew noten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: maizena
  • ongeveer 300 gram rijst
Kip pilav met perzik ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • grote bakpan

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-pilav-met-perzik


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een half blokje groentebouillon en breng aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de verpakking, afhankelijk welke soort rijst je gebruikt. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Bewaar het vocht van de perzik en snijd de perzik in kleine stukjes, maar snijd er 2 in partjes om mee te garneren. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in niet te grote blokjes. 

Kip pilav met perzik
Kip pilav met perzik

Kip pilav met perzik afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur tot de kip begint te verkleuren.

Voeg de tomatenpuree toe, door deze kort mee te bakken kun je deze ontzuren. Blus af met het perzikvocht en voeg ook de perzikstukjes toe, houd de perzikpartjes apart. Voeg dan ook de passata, ketjap, sambal, curry en de andere helft van het groentebouillon blokje.

Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Je kunt ervoor kiezen de saus te laten inkoken tot de gewenste dikte, of gebruik bijvoorbeeld maizena om de saus te binden. Roer de cashew noten door de saus.

Giet de rijst af, breng de saus op smaak met peper en zout en serveer de saus met de rijst en extra perzik. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Appelbollen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.