Kersen sabayon
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersen sabayon vegetarisch

Deze kersen sabayon, oftewel luchtige zoete saus, kun je gebruiken bij veel soorten dessert. Heerlijk bij chocoladecake, maar ook bij veel soorten ijs.

20 minuten
6 personen
Kersen sabayon ingrediënten
Recept kersen sabayon

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Tip: Als het kersensap ongezoet is, kun je naar smaak suiker of honing toevoegen.

Voorbereiding – 10 minuten

Kneus de kardemompeulen en voeg deze samen met de kaneelstok, kruidnagels, rode port en kersensap in een kleine pan. 

Verwarm dit enkele minuten en laat dit dan afkoelen om alle smaken goed te laten intrekken. Haal het mengsel dan door een zeef om de kruiden te verwijderen. 

Kersen sabayon
Kersen sabayon

Kersen sabayon maken – 10 minuten

Maak een bain marie, hiervoor kun je dezelfde pan gebruiken als waar je eerder het kruidenmengsel in hebt verwarmd. Dit wil zeggen een laag water met een kom bovenop, de stoom van het water zal de saus in de kom langzaam garen. 

Voeg het kersensap mengsel toe samen met de eidooiers in de kom op het pannetje en begin met roeren. Blijf roeren met een garde totdat er een luchtige saus ontstaat. Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, want dan gaan de eidooiers garen en ontstaan er klontjes. 

Je zult merken dat het opeens snel zal gaan, zorg ervoor dat de saus niet te dik zal worden. Serveer deze heerlijke saus bijvoorbeeld bij deze mini chocolade tulbandjes met kersen, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
65.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.15 g
1.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.46 g
1.09 g
Eiwitten
2.29 g
Vezels
0.38 g
Natrium
9.02 mg
Mineralen
Ijzer
1.33 mg
Calcium
31.97 mg
Magnesium
3.99 mg
Kalium
3.99 mg
Fosfor
82.32 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.58 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
0.82 mg
Vitamine D
0.67 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0.27 µg
Foliumzuur
21.4 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
1.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersen sabayon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.