Deze kersen sabayon, oftewel luchtige zoete saus, kun je gebruiken bij veel soorten dessert. Heerlijk bij chocoladecake, maar ook bij veel soorten ijs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Als het kersensap ongezoet is, kun je naar smaak suiker of honing toevoegen.
Kneus de kardemompeulen en voeg deze samen met de kaneelstok, kruidnagels, rode port en kersensap in een kleine pan.
Verwarm dit enkele minuten en laat dit dan afkoelen om alle smaken goed te laten intrekken. Haal het mengsel dan door een zeef om de kruiden te verwijderen.
Maak een bain marie, hiervoor kun je dezelfde pan gebruiken als waar je eerder het kruidenmengsel in hebt verwarmd. Dit wil zeggen een laag water met een kom bovenop, de stoom van het water zal de saus in de kom langzaam garen.
Voeg het kersensap mengsel toe samen met de eidooiers in de kom op het pannetje en begin met roeren. Blijf roeren met een garde totdat er een luchtige saus ontstaat. Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, want dan gaan de eidooiers garen en ontstaan er klontjes.
Je zult merken dat het opeens snel zal gaan, zorg ervoor dat de saus niet te dik zal worden. Serveer deze heerlijke saus bijvoorbeeld bij deze mini chocolade tulbandjes met kersen, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.