Karnemelkse pap
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Karnemelkse pap vegetarisch

Deze ouderwetse karnemelkse pap is extra lekker met peer, maar je kunt er ook pruimen of rozijnen bij serveren. Een heerlijke pap voor liefhebbers van karnemelk.

30 minuten
6 personen
Karnemelkse pap ingrediënten

Recept karnemelkse pap

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Houd een klein scheutje karnemelk apart in een klein kommetje en verwarm de rest van de karnemelk in een middelgrote pan op laag vuur.

Zodra de karnemelk warm is voeg je de rijst toe. Kook zachtjes tot de rijst bijna gaar is. 

Roer de bloem in de achtergehouden koude karnemelk tot een papje en roer dit bij de warme karnemelk samen met de rietsuiker. Roer glad met een garde om klontjes te voorkomen.

Karnemelkse pap
Karnemelkse pap

De karnemelkse pap afmaken – 15 minuten + wachttijd

Laat de karnemelkse pap zachtjes garen tot de rijst volledig gaar is en de pap dik geworden is. Deze zal nog dikker worden tijdens het afkoelen.

Breng op smaak met de rasp van een halve sinaasappel en eventueel meer rietsuiker. Laat de karnemelksepap dan volledig afkoelen in de koelkast.

Schil de peren en snijd deze in stukjes, serveer de karnemelkse pap met de perenstukjes en rietsuiker. Geniet ervan!

Tips!

Hoe wordt karnemelkse pap ook wel genoemd?

Karnemelkse pap wordt ook wel karnemelkse bloempap of kortweg bloempap. Een oud-Nederlandse pap gemaakt van o.a. karnemelk en bloem.

Kan ik de rijst ook weglaten?

Je kunt de rijst ook weglaten, gebruik dan meer bloem om de pap alsnog dikker te maken. Gebruik dan 7 eetlepels bloem i.p.v. 3 eetlepels.

Kan ik de rijst ook vervangen?

Je kunt de rijst vervangen door gort, dan wordt het een karnemelkse gortepap. Gort heeft een langere kooktijd dan rijst, dus hou hier rekening mee.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
170.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.96 g
26.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.05 g
0.52 g
Eiwitten
5.63 g
Vezels
2.69 g
Natrium
124.21 mg
Mineralen
Ijzer
0.65 mg
Calcium
202 mg
Magnesium
24.17 mg
Kalium
24.17 mg
Fosfor
147.25 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
13.92 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.33 µg
Foliumzuur
11.27 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Karnemelkse pap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.