Deze ouderwetse karnemelkse pap is extra lekker met peer, maar je kunt er ook pruimen of rozijnen bij serveren. Een heerlijke pap voor liefhebbers van karnemelk.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelkse-pap
Houd een klein scheutje karnemelk apart in een klein kommetje en verwarm de rest van de karnemelk in een middelgrote pan op laag vuur.
Zodra de karnemelk warm is voeg je de rijst toe. Kook zachtjes tot de rijst bijna gaar is.
Roer de bloem in de achtergehouden koude karnemelk tot een papje en roer dit bij de warme karnemelk samen met de rietsuiker. Roer glad met een garde om klontjes te voorkomen.
Laat de karnemelkse pap zachtjes garen tot de rijst volledig gaar is en de pap dik geworden is. Deze zal nog dikker worden tijdens het afkoelen.
Breng op smaak met de rasp van een halve sinaasappel en eventueel meer rietsuiker. Laat de karnemelksepap dan volledig afkoelen in de koelkast.
Schil de peren en snijd deze in stukjes, serveer de karnemelkse pap met de perenstukjes en rietsuiker. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe wordt karnemelkse pap ook wel genoemd?
Karnemelkse pap wordt ook wel karnemelkse bloempap of kortweg bloempap. Een oud-Nederlandse pap gemaakt van o.a. karnemelk en bloem.
Kan ik de rijst ook weglaten?
Je kunt de rijst ook weglaten, gebruik dan meer bloem om de pap alsnog dikker te maken. Gebruik dan 7 eetlepels bloem i.p.v. 3 eetlepels.
Kan ik de rijst ook vervangen?
Je kunt de rijst vervangen door gort, dan wordt het een karnemelkse gortepap. Gort heeft een langere kooktijd dan rijst, dus hou hier rekening mee.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.