Kaneel crêpes

(13)

Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Kaneel crêpes

Ingrediënten


  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel gemalen kaneel + eventueel extra
  • 3 appels - niet te zuur
  • ongeveer 8 eetlepels mascarpone
  • optioneel: honing en/of poedersuiker om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • optioneel: dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • 1 middelgrote bakpan
  • grote bakpan
  • eventueel spatel

Kaneel crêpes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaneel-crepes


Voorbereiding – 10 minutes

Maak een pannenkoekenbeslag door de eieren samen met de melk te mengen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk de bloem toe samen met een eetlepel kaneel en roer het beslag glad met een garde.

Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten.

Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel. 

Kaneel crêpes
Kaneel crêpes

De kaneel crêpes afmaken – 20 minutes

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en voeg een grote lepel beslag toe. Verdeel dit over de bodem en zorg dat de crêpes dun zijn.

Draai deze om zodra het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.

Herhaal dit voor het resterende beslag en houdt de gebakken crêpes ondertussen warm tussen 2 borden. Zet hiervoor het bovenste bord ondersteboven.

Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Kaneel crêpes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.