Kalkoenfilet met sinaasappel en honing
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Je wilt een 2e keer opscheppen zodra je deze kalkoenfilet met sinaasappel en honing voorgeschoteld krijgt. Recept voor 2 personen, klaar in 1 uur.

1 uur
2 personen
Kalkoenfilet met sinaasappel en honing ingrediënten
Recept kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 04-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier en druip er wat olijfolie overheen. Breng beide kalkoenfilets op smaak met peper en zout. Plaats de kalkoenfilets op het bakpapier en bedek deze met herbs de Provence (Franse kruidenmix). Duw de digitale thermometer in het dikste deel van de kalkoenfilet.

Een sinaasappel-honing saus maken – 10 minuten

Voeg een flinke knijp honing toe aan het kleine sauspannetje. Voeg dan zest van een kwart sinaasappel, het sap van de sinaasappel, 1 theelepel mosterd, anderhalve eetlepel appelcider en zout&peper toe. Breng dit alles aan de kook en meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet het vuur lager na 5 minuten en laat nogmaals 5 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de sinaasappel-honingsaus in een kommetje en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

De kalkoenfilet met sinaasappel en honing afmaken – 40 minuten

Bak de kalkoenfilets in de oven in 40 minuten gaar. Controleer de interne temperatuur zo nu en dan, de ideale kerntemperatuur is tenminste 70 graden Celsius. Haal de kalkoenfilets uit de oven zodra deze gaar zijn. Giet er dan de sinaasappel-honing saus overheen. Serveer de kalkoenfilet met pasta, aardappelpuree en/of verse groentes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
312.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.77 g
16.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.09 g
0.97 g
Eiwitten
36.73 g
Vezels
9.95 g
Natrium
850.98 mg
Mineralen
Ijzer
10.86 mg
Calcium
275.94 mg
Magnesium
89.63 mg
Kalium
89.63 mg
Fosfor
467.93 mg
Koper
0.42 mg
Zink
2.51 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.63 µg
Vitamines
Vitamine C
66.36 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
32.13 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
1.36 mg
Vitamine B12
2.1 µg
Foliumzuur
47.75 µg
Vitamine E
3.08 mg
Vitamine K
80.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kalkoenfilet met sinaasappel en honing"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.