Ohmydish.nl


Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Je wilt een 2e keer opscheppen zodra je deze kalkoenfilet met sinaasappel en honing voorgeschoteld krijgt. Recept voor 2 personen, klaar in 1 uur.

Kalkoenfilet met sinaasappel en honing
24 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kalkoenfilet met sinaasappel en honing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kalkoenfilets
  • 2 eetlepels Herbs de provence (Franse kruidenmix)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • Honing
  • 1 sinaasappel
  • Anderhalve eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Kalkoenfilet met sinaasappel en honing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Oven + bakplaat
  • Bakpapier
  • Digitale thermometer (geschikt voor de oven!)
  • Kleine sauspan
  • Garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

24 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenfilet-met-sinaasappel-en-honing


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Bedek de bakplaat met bakpapier en druip er wat olijfolie overheen. Breng beide kalkoenfilets op smaak met peper en zout. Plaats de kalkoenfilets op het bakpapier en bedek deze met herbs de Provence (Franse kruidenmix). Duw de digitale thermometer in het dikste deel van de kalkoenfilet.

Een sinaasappel-honing saus maken -- 10 minuten

Voeg een flinke knijp honing toe aan het kleine sauspannetje. Voeg dan zest van een kwart sinaasappel, het sap van de sinaasappel, 1 theelepel mosterd, anderhalve eetlepel appelcider en zout&peper toe. Breng dit alles aan de kook en meng de ingrediënten goed door elkaar. Zet het vuur lager na 5 minuten en laat nogmaals 5 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de sinaasappel-honingsaus in een kommetje en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

De kalkoenfilet met sinaasappel en honing afmaken -- 40 minuten

Bak de kalkoenfilets in de oven in 40 minuten gaar. Controleer de interne temperatuur zo nu en dan, de ideale kerntemperatuur is tenminste 70 graden Celsius. Haal de kalkoenfilets uit de oven zodra deze gaar zijn.

Giet er dan de sinaasappel-honing saus overheen. Serveer de kalkoenfilet met pasta, aardappelpuree en/of verse groentes. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Champignonrisotto
Volgend recept →
Spruitjessoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.