Een makkelijke kabeljauw uit de oven met een krokant korstje van broccoli is een heerlijke manier om extra groente te eten. Broccoli en vis is de perfecte combinatie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vermaal 100 gram broccoli fijn in een blender of food processor. Verdeel een handvol broccoli in hele kleine roosjes en houd deze apart.
Meng de fijne broccoli met kurkuma, nootmuskaat en zout naar smaak. Voeg dan 75 ml room en 50 gram paneermeel toe en meng goed.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi deze met een beetje peper en zout.
Plaats de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel een dikke laag van het broccoli mengsel op elke filet. Verdeel een beetje hele kleine broccoli roosjes bovenop.
Maak af met een beetje amandelschaafsel en geraspte kaas. Bak de kabeljauw in de oven ongeveer een half uur lang. Eet smakelijk!
Hoeveel gram kabeljauw per persoon?
Meestal wordt er voor een hoofdgerecht ongeveer 150 tot 200 gram vis geserveerd.
Welke wijn bij kabeljauw uit de oven?
Kabeljauw is een vissoort met een lichte smaak. Hier passen lichte wijnen bij, bij voorkeur witte wijn die niet te zoet is. Frisse en zure wijnen passen het beste bij witvis.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.