Kabeljauw uit de oven

(11)

Een makkelijke kabeljauw uit de oven met een krokant korstje van broccoli is een heerlijke manier om extra groente te eten. Broccoli en vis is de perfecte combinatie.

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gram broccoli + extra
  • halve theelepel kurkuma
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 75 ml room
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol amandelschaafsel
  • kleine handvol geraspte kaas
Kabeljauw uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenschaal of bakplaat
  • blender of food processor
  • middelgrote kom
  • lepel
  • klein mesje
  • keukenpapier

Bereiden


50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vermaal 100 gram broccoli fijn in een blender of food processor. Verdeel een handvol broccoli in hele kleine roosjes en houd deze apart.

Meng de fijne broccoli met kurkuma, nootmuskaat en zout naar smaak. Voeg dan 75 ml room en 50 gram paneermeel toe en meng goed.

Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven afmaken – 40 minuten

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi deze met een beetje peper en zout. 

Plaats de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel een dikke laag van het broccoli mengsel op elke filet. Verdeel een beetje hele kleine broccoli roosjes bovenop.

Kabeljauw in ovenschaal
Kabeljauw in ovenschaal

Maak af met een beetje amandelschaafsel en geraspte kaas. Bak de kabeljauw in de oven ongeveer een half uur lang. Eet smakelijk!

Kabeljauw uit de oven: veelgestelde vragen

Hoeveel gram kabeljauw per persoon?

Meestal wordt er voor een hoofdgerecht ongeveer 150 tot 200 gram vis geserveerd.

Welke wijn bij kabeljauw uit de oven?

Kabeljauw is een vissoort met een lichte smaak. Hier passen lichte wijnen bij, bij voorkeur witte wijn die niet te zoet is. Frisse en zure wijnen passen het beste bij witvis.

Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Limoncello Tonica

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.