Licht en verfrissend gerecht, perfect voor de tijd van het jaar. Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade is het lekkerst met een glas witte wijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de gemengde sla naar keuze en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te krijgen.
Vul je middelgrote pan met water en zout, en snijd de snijbonen in lange dunne strips. Kook de snijbonen een aantal minuten, zorg dat de boontjes nog een 'bite' hebben. Haal de snijbonen uit het water en breng opnique aan de kook.
Snijd de cherrytomaatjes in partjes en gebruik een dunschiller om de komkommer in dunne slierten te snijden. Je kunt de komkommer ook in andere vormen snijden, mocht je dat willen.
Voor de dressing: pers het sap uit de limoen en gebruik ook de zeste. Breng op smaak met zout en peper en giet er langzaam olie in terwijl je met een garde roert. Blijf goed roeren totdat de dressing mooi glad is. De hoeveelheid olie die je nodig hebt is afhankelijk hoe je de smaak en dikte van de dressing wilt hebben.
Voeg de noodles toe aan de pan zodra het water opnique kookt. De uiteindelijke kooktijd van de noodles kan variëren afhankelijk van het type noodles dat je gekozen hebt. Kijk voor de zekerheid op de verpakking. Giet de noodles na het koken af en verdeel deze over de borden.
Verdeel ook de sla, cherrytomaatjes, snijbonen en komkommer strips. Verhit olie in een grote bakpan en bak de kabeljauwfilets 2 tot 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de vis over de borden.
Giet wat van de limoendressing over het gerecht heen en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.