Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Licht en verfrissend gerecht, perfect voor de tijd van het jaar. Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade is het lekkerst met een glas witte wijn.

20 minuten
4 personen
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade ingrediënten
Recept kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de gemengde sla naar keuze en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te krijgen. 

Vul je middelgrote pan met water en zout, en snijd de snijbonen in lange dunne strips. Kook de snijbonen een aantal minuten, zorg dat de boontjes nog een 'bite' hebben. Haal de snijbonen uit het water en breng opnique aan de kook. 

Snijd de cherrytomaatjes in partjes en gebruik een dunschiller om de komkommer in dunne slierten te snijden. Je kunt de komkommer ook in andere vormen snijden, mocht je dat willen. 

Voor de dressing: pers het sap uit de limoen en gebruik ook de zeste. Breng op smaak met zout en peper en giet er langzaam olie in terwijl je met een garde roert. Blijf goed roeren totdat de dressing mooi glad is. De hoeveelheid olie die je nodig hebt is afhankelijk hoe je de smaak en dikte van de dressing wilt hebben. 

Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Afmaken van de kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade – 10 minuten

Voeg de noodles toe aan de pan zodra het water opnique kookt. De uiteindelijke kooktijd van de noodles kan variëren afhankelijk van het type noodles dat je gekozen hebt. Kijk voor de zekerheid op de verpakking. Giet de noodles na het koken af en verdeel deze over de borden. 

Verdeel ook de sla, cherrytomaatjes, snijbonen en komkommer strips. Verhit olie in een grote bakpan en bak de kabeljauwfilets 2 tot 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de vis over de borden. 

Giet wat van de limoendressing over het gerecht heen en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
406.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.65 g
1.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.75 g
2.95 g
Eiwitten
25.89 g
Vezels
2.73 g
Natrium
431.98 mg
Mineralen
Ijzer
1.83 mg
Calcium
52.77 mg
Magnesium
48.64 mg
Kalium
48.64 mg
Fosfor
387.2 mg
Koper
0.07 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
247.52 µg
Selenium
4.66 µg
Vitamines
Vitamine C
15.02 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
104.31 mg
Vitamine B1
0.3 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
2.8 µg
Foliumzuur
33.23 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
3.49 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.