Ohmydish.nl


Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Licht en verfrissend gerecht, perfect voor de tijd van het jaar. Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade is het lekkerst met een glas witte wijn.

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 middelgrote kabeljauw filets
  • Handvol snijbonen
  • 100 gram noodles naar keuze
  • halve komkommer
  • gemengde sla naar keuze (wij gebruikten een lollo rosso en frisee sla)
  • Klein handje cherrytomaten
  • 1 limoen (zeste + sap)
  • Ongeveer 100 ml zonnebloemolie, of andere neutrale olie + extra
  • Zout en peper naar smaak
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Sla centrifuge
  • Citrus zester
  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Dunschiller
  • Kleine kom
  • Garde
  • Grote bakpan
  • Spatel

Bereiden


20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-snijbonen-en-noodles-lente-salade


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de gemengde sla naar keuze en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te krijgen. Vul je middelgrote pan met water en zout, en snijd de snijbonen in lange dunne strips. Kook de snijbonen een aantal minuten, zorg dat de boontjes nog een 'bite' hebben. Giet de bonen af en vul de pan wederom met water, en breng aan de kook.

Snijd de cherrytomaatjes in partjes en gebruik een dunschiller om de komkommer in dunne strips te snijden. Je kunt de komkommer ook in andere vormen snijden, mocht je dat willen.

Voor de dressing: pers het sap uit de limoen en gebruik ook de zeste. Breng op smaak met zout en peper en giet er langzaam olie in terwijl je met een garde roert. Blijf goed roeren totdat de dressing mooi glad is. De hoeveelheid olie die je nodig hebt is afhankelijk hoe je de smaak en dikte van de dressing wilt hebben.

Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Afmaken van de kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade -- 10 minuten

Voeg de noodles toe aan de pan zodra het water kookt. De uiteindelijke kooktijd van de noodles kan variëren afhankelijk van het type noodles dat je gekozen hebt. Kijk voor de zekerheid op de verpakking. Giet de noodles na het koken af en verdeel deze over de borden. Verdeel ook de sla, cherrytomaatjes, snijbonen en komkommer strips.

Verhit olie in een grote bakpan en bak de kabeljauwfilets 2 tot 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de vis over de borden. Giet wat van de limoendressing over het gerecht heen en serveer direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spinazie en ham frittata
Volgend recept →
Ingemaakte radijsjes

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.