Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

(3)

Licht en verfrissend gerecht, perfect voor de tijd van het jaar. Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade is het lekkerst met een glas witte wijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Ingrediënten


  • 4 middelgrote kabeljauw filets
  • Handvol snijbonen
  • 100 gram noodles naar keuze
  • halve komkommer
  • gemengde sla naar keuze (wij gebruikten een lollo rosso en frisee sla)
  • Klein handje cherrytomaten
  • 1 limoen (zeste + sap)
  • Ongeveer 100 ml zonnebloemolie, of andere neutrale olie + extra
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Sla centrifuge
  • Citrus zester
  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Dunschiller
  • Kleine kom
  • Garde
  • Grote bakpan
  • Spatel

Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-snijbonen-en-noodles-lente-salade


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de gemengde sla naar keuze en gebruik een sla centrifuge om de sla weer droog te krijgen. 

Vul je middelgrote pan met water en zout, en snijd de snijbonen in lange dunne strips. Kook de snijbonen een aantal minuten, zorg dat de boontjes nog een 'bite' hebben. Haal de snijbonen uit het water en breng opnique aan de kook. 

Snijd de cherrytomaatjes in partjes en gebruik een dunschiller om de komkommer in dunne slierten te snijden. Je kunt de komkommer ook in andere vormen snijden, mocht je dat willen. 

Voor de dressing: pers het sap uit de limoen en gebruik ook de zeste. Breng op smaak met zout en peper en giet er langzaam olie in terwijl je met een garde roert. Blijf goed roeren totdat de dressing mooi glad is. De hoeveelheid olie die je nodig hebt is afhankelijk hoe je de smaak en dikte van de dressing wilt hebben. 

Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade
Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Afmaken van de kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade -- 10 minuten

Voeg de noodles toe aan de pan zodra het water opnique kookt. De uiteindelijke kooktijd van de noodles kan variëren afhankelijk van het type noodles dat je gekozen hebt. Kijk voor de zekerheid op de verpakking. Giet de noodles na het koken af en verdeel deze over de borden. 

Verdeel ook de sla, cherrytomaatjes, snijbonen en komkommer strips. Verhit olie in een grote bakpan en bak de kabeljauwfilets 2 tot 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de vis over de borden. 

Giet wat van de limoendressing over het gerecht heen en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.