Serveer deze kabeljauw met romige kappertjessaus met huisgemaakte pasta, krieltjes of rijst. Recept voor 4 personen, klaar in een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een kleine sauspan op middel-hoog vuur.
Smelt een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Giet de azijn in het pannetje en laat het meeste van de azijn verdampen.
Voeg de room toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan een handvol kappertjes (naar smaak) toe aan de saus en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen.
De kappertjes zijn van zichzelf al zout genoeg, om deze reden hoef je geen extra zout toe te voegen.
Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier, breng de vis op smaak met peper en zout. Bedek de filets met een dun laagje bloem.
Verhit een middelgrote bakpan en voeg een flinke klont boter toe. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak 3 - 4 minuten lang afhankelijk van de dikte van de vis.
Een aantal minuten per kant is in de meeste gevallen voldoende. Serveer de kabeljauw met bijvoorbeeld huisgemaakte pasta, aardappeltjes of rijst.
Schep de romige kappertjessaus over de gebakken kabeljauwfilets en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.