Kabeljauw met romige kappertjessaus
😍 42Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met romige kappertjessaus

Serveer deze kabeljauw met romige kappertjessaus met huisgemaakte pasta, krieltjes of rijst. Recept voor 4 personen, klaar in een uur.

1 uur
4 personen
Kabeljauw met romige kappertjessaus ingrediënten

Recept kabeljauw met romige kappertjessaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 19-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een kleine sauspan op middel-hoog vuur.

Smelt een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Giet de azijn in het pannetje en laat het meeste van de azijn verdampen.

Voeg de room toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan een handvol kappertjes (naar smaak) toe aan de saus en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. 

De kappertjes zijn van zichzelf al zout genoeg, om deze reden hoef je geen extra zout toe te voegen. 

Kabeljauw met romige kappertjessaus
Kabeljauw met romige kappertjessaus

De kabeljauw met romige kappertjessaus afmaken – 15 minuten

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier, breng de vis op smaak met peper en zout. Bedek de filets met een dun laagje bloem.

Verhit een middelgrote bakpan en voeg een flinke klont boter toe. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak 3 - 4 minuten lang afhankelijk van de dikte van de vis.

Een aantal minuten per kant is in de meeste gevallen voldoende. Serveer de kabeljauw met bijvoorbeeld huisgemaakte pasta, aardappeltjes of rijst.

Schep de romige kappertjessaus over de gebakken kabeljauwfilets en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

42 waarderingen
😍
42
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
344.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.56 g
1.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.67 g
12.68 g
Eiwitten
24.13 g
Vezels
1.39 g
Natrium
671.61 mg
Mineralen
Ijzer
1.29 mg
Calcium
95.14 mg
Magnesium
44.34 mg
Kalium
44.34 mg
Fosfor
395.64 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.91 mg
Jodium
247.55 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
6.16 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.36 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
2.73 µg
Foliumzuur
16.46 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
5.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw met romige kappertjessaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.