Ohmydish.nl


Kabeljauw met romige kappertjessaus

Serveer deze kabeljauw met romige kappertjessaus met huisgemaakte pasta, krieltjes of rijst. Recept voor 4 personen, klaar in een uur.

Kabeljauw met romige kappertjessaus
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw met romige kappertjessaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauwfilets
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • Handvol kappertjes
  • 3 eetlepels witte (dragon) wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • Boter om mee te bakken
Kabeljauw met romige kappertjessaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Middelgrote bakpan
  • Keukenpapier

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-romige-kappertjessaus


Voorbereiding -- 45 minuten

Ontdooi de kabeljauw, mocht je gebruik maken van bevroren kabeljauw.

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een kleine sauspan op middel-hoog vuur. Smelt een klein klontje boter en fruit de sjalotjes en knoflook aan. Giet de azijn in het pannetje en laat het meeste van de azijn verdampen.

Voeg de room toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg dan een handvol kappertjes (naar smaak) toe aan de saus en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. De kappertjes zijn zout genoeg, dus hierdoor hoef je geen zout toe te voegen.

Kabeljauw met romige kappertjessaus Kabeljauw met romige kappertjessaus

De kabeljauw met romige kappertjessaus afmaken -- 15 minuten

Dep ondertussen de vis droog met wat keukenpapier, breng de vis dan op smaak met peper en zout. Bedek de filets met een dun laagje bloem. Verhit de middelgrote bakpan en voeg een flinke hoeveelheid boter toe. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak 3 - 4 minuten lang afhankelijk van de dikte van de vis. Een aantal minuten per kant is in de meeste gevallen voldoende.

Serveer de kabeljauw met bijvoorbeeld huisgemaakte pasta, aardappeltjes of rijst. Schep de romige kappertjessaus over de gebakken kabeljauwfilets en serveer direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Hasselback aardappelen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.