Heb je eieren over, of wil je leren hoe je zelf ingemaakte eieren kunt maken? Met behulp van dit recept heb je in een klein half uurtje ingemaakte eieren!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 18-08-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 31-10-2024
Verzamel alle genoemde ingrediënten bij elkaar. Steriliseer de weckpot of bewaarpot. Vul de kookpan met water en breng aan de kook.
Kook de eieren in 8 - 10 minuten tot deze hardgekookt zijn, afhankelijk van de grootte van de eieren. Verwarm ondertussen de azijn samen met de suiker en kruiden in een klein pannetje en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Haal de eieren uit het kokend water en spoel af met koud (kraan) water. Laat de eieren afkoelen tot kamertemperatuur en pel ze dan.
Voeg de afgekoelde eieren toe aan de weck- of bewaarpot. Schenk het azijn mengsel op de eieren. Vul de weckpot met water tot net iets onder de rand. Schroef de deksel op de pot, en bewaar de eieren in de koelkast.
Het is het lekkerste om de eieren tenminste 1 dag te laten staan. De eieren zijn tot ongeveer 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.
Deze ingelegde eieren zijn lekker voor op brood, in de salade of als bijgerecht. Geniet ervan!
Tip: haal de eieren voor gebruik nooit met je handen uit de pot, gebruik liever een grote lepel of een vork.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.