Een simpele kipfilet, maar dan net even lekkerder! Deze honing-mosterd kip is klaar binnen een half uur en met maar een paar ingrediënten perfect voor doordeweeks.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-02-2018, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-12-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Meng in een middelgrote kom het sap van een halve citroen, 2 eetlepels mosterd, 4 eetlepels honing en een theelepel paprika poeder.
Leg hier de kipfilets in en zorg dat ze volledig zijn bedekt. Laat deze even kort tot een minuutje of 5 marineren.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Haal de kipfilets uit de saus en bak deze mooi goudbruin aan elke kant. Schenk dan de saus en een scheut water bij de kipfilets, plaats de deksel op de pan en laat de kipfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
Serveer de kipfilets met de saus, een salade en bijvoorbeeld aardappels uit de oven. Garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.