Ohmydish.nl


Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.

40 minuten 4 personen Salades
Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote handvol walnoten
  • 5 eetlepels suiker
  • ongeveer 150 gram (rode) linzen
  • ongeveer 200 gram plakken spek
  • sla naar keuze
  • ongeveer 100 gram blauwschimmel kaas, bijvoorbeeld Roquefort
  • recept voor een makkelijke dressing, kan ook gemaakt worden zonder kruiden
Herfstsalade met spek, linzen en kaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • bord bekleed met bakpapier of aluminiumfolie
  • kleine sauspan
  • keukenpapier
  • oven of grote bakpan
  • optioneel: sla droger

Bereiden


40 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfstsalade-met-spek-linzen-en-kaas


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de linzen gaar, exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen.

Maak dan de karamel. Verwarm hiervoor suiker op zo laag mogelijk vuur en wacht rustig zonder te roeren, tot de karamel mooi gaat kleuren. Dit gaat erg snel, dus hou de karamel goed in de gaten. Zodra alle suiker een mooie kleur heeft gekregen, roer je voorzichtig de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over het bord en laat deze dan afkoelen.

Was indien nodig de sla en droog deze goed. Maak de makkelijke mosterddressing volgens dit recept, je kunt voor een nog makkelijkere versie de kruiden weglaten.

Herfstsalade met spek, linzen en kaas Herfstsalade met spek, linzen en kaas

De herfstsalade met spek, linzen en kaas afmaken -- 10 minuten

Giet de linzen af met behulp van een fijne zeef en bak het spek krokant, dit kun je in de oven of bakpan doen. Laat het spek dan uitlekken op keukenpapier. Verdeel de linzen en sla over de borden. Verdeel de plakken spek in stukken en brokkel de blauwschimmelkaas erover en breek dan ook de gekaramelliseerde walnoten in stukken. Maak de salade af met mosterddressing, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Chinese tomatensoep
Volgend recept →
Chocolade mousse taart

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!