Herfstsalade met spek, linzen en kaas
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.

40 minuten
4 personen
Herfstsalade met spek, linzen en kaas ingrediënten
Recept herfstsalade met spek, linzen en kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de linzen gaar, exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen. 

Maak dan de karamel. Verwarm hiervoor suiker op zo laag mogelijk vuur en wacht rustig zonder te roeren, tot de karamel mooi gaat kleuren. Dit gaat erg snel, dus houd de karamel goed in de gaten. 

Zodra alle suiker een mooie kleur heeft gekregen, roer je voorzichtig de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over een bord en laat deze dan afkoelen. 

Was indien nodig de sla en droog deze goed. Maak de makkelijke mosterddressing volgens dit recept, je kunt voor een nog makkelijkere versie de kruiden weglaten. 

Herfstsalade met spek, linzen en kaas
Herfstsalade met spek, linzen en kaas

De herfstsalade met spek, linzen en kaas afmaken – 10 minuten

Giet de linzen af en bak het spek krokant, dit kun je in de oven of bakpan doen. Laat het spek dan uitlekken op keukenpapier. 

Verdeel de linzen en sla over de borden. Verdeel de plakken spek in stukken en brokkel de blauwschimmelkaas erover en breek dan ook de gekaramelliseerde walnoten in stukken. 

Maak de salade af met mosterddressing, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
457.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.33 g
18.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.66 g
12.48 g
Eiwitten
17.24 g
Vezels
2.87 g
Natrium
705.75 mg
Mineralen
Ijzer
1.66 mg
Calcium
199.63 mg
Magnesium
41 mg
Kalium
41 mg
Fosfor
196.19 mg
Koper
0.29 mg
Zink
1.58 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.19 mg
Vitamine D
0.5 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.85 µg
Foliumzuur
34.25 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Herfstsalade met spek, linzen en kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.