Deze hele kip uit de oven met knoflookboter is ideaal tijdens een etentje. Met deze tips krijg je perfect malse kip, te maken met kant-en-klaar knoflookboter of maak deze zelf.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-10-2024
Haal de kip een half uur vooraf uit de koelkast. Je kunt eventueel keukentouw gebruiken om de poten dicht te binden als dit nog niet het geval is.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de knoflookboter over de kip. Bestrooi de kip vervolgens met peper en grof zout.
Plaats de kip in een ovenschaal en rooster de kip een half uur in de oven. Besprenkel de kip met de sappen uit de ovenschaal, zodat de kip nog meer smaak krijgt.
Rooster de kip nogmaals een half uur in de oven, de kip is gaar en mals binnen ongeveer een uur. Wanneer je de kip te lang zal roosteren, zal deze droog worden.
Gebruik bij voorkeur een thermometer om te controleren of de kip gaar is. Steek de thermometer in het dikste deel van de kip, zodra de kerntemperatuur minimaal 70 graden is, is de kip gaar.
De beste temperatuur is niet warmer dan 72 graden, omdat de kip dan minder mals zal zijn.
Gebruik een warm bord of warme schaal om het vlees tijdens het snijden op te leggen. Dit voorkomt dat de gesneden stukken kip te snel zullen afkoelen.
Hoe lang moet een hele kip garen?
Een hele kip van ongeveer 1,5 kip is gaar binnen 60 tot 70 minuten, afhankelijk van de oven.
Voor hoeveel personen is een hele kip?
Een hele kip van ongeveer 1,5 kg is genoeg voor 4 personen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.