Soesjes zijn geweldig, hartige soesjes zijn nog beter! Probeer deze hartige truffel en kaas soesjes, gemaakt met truffelpasta en een zachte kaas vulling
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-truffel-en-kaas-soesjes
Wissel naar een garde en giet beetje bij beetje de melk in de pan terwijl je roert, om aanbranden en klontjes te voorkomen. Voeg de geraspte kaas toe en laat het enkele minuten koken, je zult merken dat het dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel truffelpasta toe. Laat de kaasvulling volledig afkoelen.
Nu gaan we de soesjes maken. Verwarm melk en boter in de 2e middelgrote pan. Voeg alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Voeg de truffelpasta toe en laat het eventjes afkoelen alvorens in de spuitzak te doen.
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Hartige truffel en kaas soesjes
Laat ze even afkoelen. Schep de kaasvulling in de 2e spuitzak (eventueel met klein spuitmondje). Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Vul elk soesje met kaasvulling, smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.