Ohmydish.nl


Hartige truffel en kaas soesjes

Soesjes zijn geweldig, hartige soesjes zijn nog beter! Probeer deze hartige truffel en kaas soesjes, gemaakt met truffelpasta en een zachte kaas vulling

45 minuten 10 personen Hapjes en snacks
Hartige truffel en kaas soesjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 165 gram boter
  • 200 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels truffelpasta

Ingrediënten kaas vulling

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml melk
  • 100 ml room
  • 100 gram geraspte kaas (wij gebruikten Red Leicester Somerdale Territorials)
  • 1 eetlepel truffelpasta
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote kookpannen
  • houten lepel
  • garde
  • spuitzak zonder mondje
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


45 minuten 10 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-truffel-en-kaas-soesjes


Voorbereiding -- 30 minuten

De vulling moet afgekoeld zijn, dus daar gaan we mee beginnen. Smelt boter in een middelgrote pan en wacht tot de bubbels zijn verdwenen. Voeg 2 eetlepels bloem toe, roer goed met een houten lepel en laat enkele minuten garen. Je hebt nu een roux gemaakt, deze werkt als bindmiddel.

Wissel naar een garde en giet beetje bij beetje de melk in de pan terwijl je roert, om aanbranden en klontjes te voorkomen. Voeg de geraspte kaas toe en laat het enkele minuten koken, je zult merken dat het dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel truffelpasta toe. Laat de kaasvulling volledig afkoelen.

Nu gaan we de soesjes maken. Verwarm melk en boter in de 2e middelgrote pan. Voeg alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Voeg de truffelpasta toe en laat het eventjes afkoelen alvorens in de spuitzak te doen.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.

Hartige truffel en kaas soesjes Hartige truffel en kaas soesjes

Hartige truffel en kaas soesjes vullen -- 15 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken. Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven. Open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken. Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig.

Laat ze even afkoelen. Schep de kaasvulling in de 2e spuitzak (eventueel met klein spuitmondje). Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Vul elk soesje met kaasvulling, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.