Soesjes zijn geweldig, hartige soesjes zijn nog beter! Probeer deze hartige truffel en kaas soesjes, gemaakt met truffelpasta en een zachte kaas vulling
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-06-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
De vulling moet afgekoeld zijn, dus daar gaan we mee beginnen. Smelt boter in een middelgrote pan en wacht tot de bubbels zijn verdwenen.
Voeg 2 eetlepels bloem toe, roer goed met een houten lepel en laat enkele minuten garen. Je hebt nu een roux gemaakt, deze werkt als bindmiddel.
Wissel naar een garde en giet beetje bij beetje de melk in de pan terwijl je roert, om aanbranden en klontjes te voorkomen.
Voeg de geraspte kaas toe en laat het enkele minuten koken, je zult merken dat het dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel truffelpasta toe.
Laat de kaasvulling volledig afkoelen. Nu gaan we de soesjes maken. Verwarm melk en boter in de 2e middelgrote pan.
Voeg alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn.
Voeg de truffelpasta toe en laat het eventjes afkoelen alvorens in de spuitzak te doen. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen.
Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken. Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven.
Tip: open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken.
Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig. Laat ze even afkoelen. Schep de kaasvulling in de 2e spuitzak (eventueel met klein spuitmondje).
Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Vul elk soesje met kaasvulling, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.