Hartige taart met snijbiet
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige taart met snijbiet vegetarisch

Een hartige taart met snijbiet en een extra lekkere en krokante bodem van filodeeg. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

1 uur
4 personen
Recept hartige taart met snijbiet
Hartige taart met snijbiet ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Tip: Je kunt eventueel de spinazie volledig weg laten en enkel snijbiet gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Was de snijbiet en spinazie indien nodig en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de snijbiet en spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Bak de knoflook nog even mee en breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron en besmeer elk vel filodeeg met gesmolten boter. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de vellen filodeeg. Verdeel hier de gebakken snijbiet en spinazie over. 

Hartige taart met snijbiet
Hartige taart met snijbiet

De hartige taart met snijbiet afmaken – 40 minuten

Meng de eieren samen met room, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over de snijbiet en verdeel daar blokjes feta en amandelschaafsel over. 

Vouw de randen filodeeg naar binnen en besmeer deze dan nogmaals met gesmolten boter. Bak de hartige taart in ongeveer een half gaar en mooi goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hartige taart met snijbiet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.