Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Als je geen Chinese kool gebruikt kun je een grotere groene kool gebruiken.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul deze met water en zout. Breng aan de kook en was ondertussen de groene- en Chinese kool.
Snijd de groene kool redelijk grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.
Pel de uien en snijd deze fijn. Als je Chinese kool gebruikt snijd je deze vrij fijn.
Bak een flinke handvol cashewnoten in een droge bakpan. Verplaats deze naar een klein kommetje en zet opzij.
Verwarm een beetje boter in de grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Bak de Chinese kool dan mee tot deze beetgaar is.
Breng de Chinese kool op smaak met 3 eetlepels zoete ketjap, peper en zout. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met water.
Giet de aardappelen en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de Chinese kool erdoor en maak de stamppot eventueel smeuïger met een scheut melk en klont boter.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer ketjap. Serveer met cashewnoten en plakjes rookworst. Smakelijk!
Kan ik andere kool gebruiken voor stamppot?
Je kunt eventueel een deel Chinese kool en groene kool mengen, je kunt eventueel ook groene en witte kool mengen.
Hoe lang moet groene kool koken voor stamppot?
Na ongeveer een kwartier koken zal de groene kool zacht genoeg zijn om te kunnen stampen/pureren.
Kan ik andere noten dan cashewnoten gebruiken?
Cashewnoten passen het beste bij de groene kool stamppot, maar je kunt eventueel ook pinda's gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.25 | groene kool | 138.00 | 9.60 g | 3.60 g | 2.70 g | - | 12.90 g | 12.60 g | 120.00 mg | 5.70 mg | 630.00 mg | 30.00 mg | 1470.00 mg | 270.00 mg | 0.27 mg | 0.99 mg | - | - | 315.00 mg | - | 0.45 mg | 0.30 mg | 0.75 mg | 0.75 mg | - | 210.00 µg | - | - | - | ||
chinese kool | 25.00 | 2.25 g | - | 0.38 g | - | 1.50 g | 3.50 g | 8.75 mg | 0.63 mg | 50.00 mg | 12.50 mg | 262.50 mg | 37.50 mg | 0.13 mg | 0.43 mg | - | - | 45.00 mg | - | 0.06 mg | 0.04 mg | 0.05 mg | 0.06 mg | - | 62.50 µg | - | - | - | |||
0.5 | uien | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
0.25 | kg | kruimige aardappelen | 205.00 | 42.50 g | - | 0.25 g | - | 5.00 g | 6.25 g | 7.50 mg | 1.25 mg | 22.50 mg | 50.00 mg | 1100.00 mg | 125.00 mg | 0.25 mg | 0.75 mg | - | - | 20.00 mg | - | - | 0.20 mg | 0.13 mg | 0.63 mg | - | 22.50 µg | - | - | - | |
0.25 | klont | boter | melk | 27.56 | 0.03 g | 0.03 g | 3.09 g | 2.03 g | 0.03 g | - | 0.19 mg | - | 0.49 mg | 0.08 mg | 0.56 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
melk | melk | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
zoete ketjap | soja, gluten | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
0.25 | handvol | cashewnoten | noten | 45.60 | 2.46 g | 0.38 g | 3.49 g | 0.67 g | 1.16 g | 0.22 g | 1.13 mg | 0.49 mg | 3.38 mg | 18.75 mg | 41.25 mg | 37.50 mg | - | 0.41 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 5.25 µg | 0.08 mg | 2.25 µg | - |
0.25 | rookworst | 201.25 | 0.56 g | 0.31 g | 18.44 g | 6.31 g | 8.94 g | - | 500.00 mg | 0.88 mg | 6.25 mg | 12.50 mg | 93.75 mg | 125.00 mg | 0.05 mg | 1.13 mg | - | - | - | 0.56 mg | 0.02 mg | 0.13 mg | 0.06 mg | 0.09 mg | 0.50 µg | 0.63 µg | - | - | - | ||
669.31 | 62.35 g | 8.14 g | 28.53 g | 9.10 g | 30.46 g | 24.58 g | 982.32 mg | 9.34 mg | 735.36 mg | 131.41 mg | 3088.52 mg | 623.51 mg | 0.76 mg | 4.21 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 385.40 mg | 0.61 mg | 0.57 mg | 0.70 mg | 1.02 mg | 1.64 mg | 0.50 µg | 307.30 µg | 0.15 mg | 5.11 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!