Groene kool stamppot

(30)

Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Groene kool stamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 groene kool
  • optioneel: kleine Chinese kool
  • 2 uien
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • klont boter
  • optioneel: melk
  • zoete ketjap
  • peper en zout naar smaak
  • handvol cashewnoten
  • 1 rookworst
Groene kool stamppot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-kool-stamppot


Als je geen Chinese kool gebruikt kun je een grotere groene kool gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul deze met water en zout. Breng aan de kook en was ondertussen de groene- en Chinese kool. 

Snijd de groene kool redelijk grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.

Pel de uien en snijd deze fijn. Als je Chinese kool gebruikt snijd je deze vrij fijn.

Groene kool stamppot
Groene kool stamppot

Groene kool stamppot afmaken – 25 minuten

Bak ondertussen een flinke handvol cashewnoten in een droge bakpan. Verplaats deze naar een klein kommetje en zet opzij.

Verwarm een beetje boter in de grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Bak de Chinese kool dan mee tot deze beetgaar is. 

Breng de Chinese kool op smaak met 3 eetlepels zoete ketjap, peper en zout. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met water.

Giet de aardappelen en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de Chinese kool erdoor en maak de stamppot eventueel smeuïger met een scheut melk en klont boter.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer ketjap. Serveer met cashewnoten en plakjes rookworst. Smakelijk!

Groene kool stamppot: veelgestelde vragen

Kan ik andere kool gebruiken voor stamppot?

Je kunt eventueel een deel Chinese kool en groene kool mengen, je kunt eventueel ook groene en witte kool mengen.

Hoe lang moet groene kool koken voor stamppot?

Na ongeveer een kwartier koken zal de groene kool zacht genoeg zijn om te kunnen stampen/pureren.

Kan ik andere noten dan cashewnoten gebruiken?

Cashewnoten passen het beste bij de groene kool stamppot, maar je kunt eventueel ook pinda's gebruiken.

Wat vind jij van dit recept?
30 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!