Groene kool stamppot

(56)

Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Groene kool stamppot

Ingrediënten


  • 1 groene kool
  • optioneel: kleine Chinese kool
  • 2 uien
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • klont boter
  • optioneel: melk
  • zoete ketjap
  • peper en zout naar smaak
  • handvol cashewnoten
  • 1 rookworst

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper
  • grote bakpan
  • houten lepel

Groene kool stamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-kool-stamppot


Tip: Als je geen Chinese kool gebruikt kun je een grotere groene kool gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul deze met water en zout. Breng aan de kook en was ondertussen de groene- en Chinese kool. 

Snijd de groene kool redelijk grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.

Pel de uien en snijd deze fijn. Als je Chinese kool gebruikt snijd je deze vrij fijn.

Groene kool stamppot
Groene kool stamppot

Groene kool stamppot afmaken – 25 minuten

Bak een flinke handvol cashewnoten in een droge bakpan. Verplaats deze naar een klein kommetje en zet opzij.

Verwarm een beetje boter in de grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Bak de Chinese kool dan mee tot deze beetgaar is. 

Breng de Chinese kool op smaak met 3 eetlepels zoete ketjap, peper en zout. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met water.

Giet de aardappelen en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de Chinese kool erdoor en maak de stamppot eventueel smeuïger met een scheut melk en klont boter.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer ketjap. Serveer met cashewnoten en plakjes rookworst. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024


Waardeer dit recept!
56 stemmen

Groene kool stamppot: Veel gestelde vragen

Kan ik andere kool gebruiken voor stamppot?

Je kunt eventueel een deel Chinese kool en groene kool mengen, je kunt eventueel ook groene en witte kool mengen.

Hoe lang moet groene kool koken voor stamppot?

Na ongeveer een kwartier koken zal de groene kool zacht genoeg zijn om te kunnen stampen/pureren.

Kan ik andere noten dan cashewnoten gebruiken?

Cashewnoten passen het beste bij de groene kool stamppot, maar je kunt eventueel ook pinda's gebruiken.

0 reacties op Groene kool stamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.