Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-kool-stamppot
Als je geen Chinese kool gebruikt kun je een grotere groene kool gebruiken.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul deze met water en zout. Breng aan de kook en was ondertussen de groene- en Chinese kool.
Snijd de groene kool redelijk grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.
Pel de uien en snijd deze fijn. Als je Chinese kool gebruikt snijd je deze vrij fijn.
Bak ondertussen een flinke handvol cashewnoten in een droge bakpan. Verplaats deze naar een klein kommetje en zet opzij.
Verwarm een beetje boter in de grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Bak de Chinese kool dan mee tot deze beetgaar is.
Breng de Chinese kool op smaak met 3 eetlepels zoete ketjap, peper en zout. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met water.
Giet de aardappelen en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de Chinese kool erdoor en maak de stamppot eventueel smeuïger met een scheut melk en klont boter.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer ketjap. Serveer met cashewnoten en plakjes rookworst. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik andere kool gebruiken voor stamppot?
Je kunt eventueel een deel Chinese kool en groene kool mengen, je kunt eventueel ook groene en witte kool mengen.
Hoe lang moet groene kool koken voor stamppot?
Na ongeveer een kwartier koken zal de groene kool zacht genoeg zijn om te kunnen stampen/pureren.
Kan ik andere noten dan cashewnoten gebruiken?
Cashewnoten passen het beste bij de groene kool stamppot, maar je kunt eventueel ook pinda's gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.