Deze gevulde koolrolletjes met kruidig gehakt en een tomatensaus bomvol smaak zijn een heerlijk bijgerecht. Extra lekker met bijvoorbeeld brood, rijst of pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-10-2024
Je kunt de koolbladeren koken of stomen. Om ze te koken vul je een grote pan met water en breng aan de kook. Om ze te stomen plaats je een laag water in een grote pan en plaats een passend vergiet en deksel bovenop.
Was de koolbladeren en plaats deze in het vergiet of in het kokende water tot ze vrij zacht zijn geworden, maar nog niet te zacht. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van het blad.
Haal de koolbladeren vervolgens uit het water of het vergiet en laat deze goed uitlekken. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de bladeren.
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan, bij voorkeur gietijzer. Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is en bak de paprika nog enkele minuten mee.
Giet een blik tomatenblokjes erbij samen met 2 eetlepels rode wijnazijn en laat de tomatensaus zachtjes indikken. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen de rest van de ui en knoflook door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met een halve theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kerrie, 2 theelepels gedroogde tijm, peper en zout.
Snijd het dikste stuk van de harde nerf van de koolbladeren weg. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke delen en plaats een deel van het gehakt op een koolblad. Vouw de zijkanten over het gehakt en rol het blad dan strak op.
Herhaal voor de resterende koolbladeren en gehakt en knijp eventueel nog eens extra in de rolletjes tijdens het rollen om extra water te verwijderen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Zodra de tomatensaus is ingedikt en op smaak gebracht leg je de koolrolletjes bovenop de saus. Dek af met aluminiumfolie en bak de koolrolletjes eerst 15 minuten met folie in de voorverwarmde oven.
Verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 15 minuten, zo kan het eventueel vrijgekomen vocht nog iets verdampen.
Welke kool voor koolrolletjes?
Je kunt behalve savooiekool ook Chinese kool, witte of rode kool gebruiken.
Wat is savooiekool?
Savooiekool wordt ook wel savooikool of groene kool genoemd en is één van de oudste soorten kool.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.