Deze gevulde courgette met rijst en erwtjes is een heerlijke maaltijd met veel groenten, rijst, ham en kaas. Je kunt de ham ook eventueel weglaten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-rijst-en-erwtjes
Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Als ze bijna volledig gaar zijn, zijn ze goed.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Gevulde courgette met rijst en erwtjes
Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de hamblokjes samen met de erwtjes en takjes tijm toe en laat dit nog enkele minuten op laag vuur zachtjes bakken.
Giet de rijst af en voeg deze samen met het saffraan-water toe aan de bakpan en roer goed door. Snijd de feta in kleine blokjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi ook de courgettes met peper en zout. Verwijder de takjes tijm uit de rijst en plaats deze op het bakpapier zodat ze nog meer smaak kunnen afgeven in de oven.
Verdeel het rijst mengsel over de courgettes en besprenkel de buitenkant en de deksels van de courgettes met olijfolie. Bak de courgettes nog ongeveer 20 minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.