Ohmydish.nl


Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Deze gevulde courgette met rijst en erwtjes is een heerlijke maaltijd met veel groenten, rijst, ham en kaas. Je kunt de ham ook eventueel weglaten.

Gevulde courgette met rijst en erwtjes
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kleine courgettes, wij gebruikten als variatie bol courgettes en gele patissons
  • ongeveer 125 gram rijst
  • 1/2e ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 100 gram erwtjes
  • ongeveer 100 gram hamblokjes
  • mespunt saffraan
  • paar takjes tijm
  • groentebouillon blokje
  • 50 gram feta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Gevulde courgette met rijst en erwtjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • zeef of vergiet
  • kleine kom
  • grote pan - eventueel met passend vergiet en deksel
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-rijst-en-erwtjes


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hier de rijst in gaar zodra het water kookt, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt. Gebruik een klein beetje van het kokende water in een kleine kom om de saffraan in te weken.

Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Als ze bijna volledig gaar zijn, zijn ze goed.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Gevulde courgette met rijst en erwtjes Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Gevulde courgette met rijst en erwtjes afmaken -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de hamblokjes samen met de erwtjes en takjes tijm toe en laat dit nog enkele minuten op laag vuur zachtjes bakken.

Giet de rijst af en voeg deze samen met het saffraan-water toe aan de bakpan en roer goed door. Snijd de feta in kleine blokjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi ook de courgettes met peper en zout. Verwijder de takjes tijm uit de rijst en plaats deze op het bakpapier zodat ze nog meer smaak kunnen afgeven in de oven.

Verdeel het rijst mengsel over de courgettes en besprenkel de buitenkant en de deksels van de courgettes met olijfolie. Bak de courgettes nog ongeveer 20 minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Surinaamse bami

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.