Deze gevulde courgette met rijst en erwtjes is een heerlijke maaltijd met veel groenten, rijst, ham en kaas. Je kunt de ham ook eventueel weglaten.
Tip: voor dit recept gebruikten wij als variatie bol courgettes en gele patissons. Maar je kunt ook normale courgettes gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hier de rijst in gaar zodra het water kookt, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.
Gebruik een klein beetje van het kokende water in een kleine kom om de saffraan in te weken. Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen.
Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten.
Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Als ze bijna volledig gaar zijn, zijn ze goed. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de hamblokjes samen met de erwtjes en takjes tijm toe en laat dit nog enkele minuten op laag vuur zachtjes bakken. Giet de rijst af en voeg deze samen met het saffraan-water toe aan de bakpan en roer goed door.
Snijd de feta in kleine blokjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi ook de courgettes met peper en zout.
Verwijder de takjes tijm uit de rijst en plaats deze op het bakpapier zodat ze nog meer smaak kunnen afgeven in de oven.
Verdeel het rijst mengsel over de courgettes en besprenkel de buitenkant en de deksels van de courgettes met olijfolie.
Bak de courgettes nog ongeveer 20 minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.