Gevulde courgette met rijst en erwtjes
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Deze gevulde courgette met rijst en erwtjes is een heerlijke maaltijd met veel groenten, rijst, ham en kaas. Je kunt de ham ook eventueel weglaten.

1 uur
4 personen

Tip: voor dit recept gebruikten wij als variatie bol courgettes en gele patissons. Maar je kunt ook normale courgettes gebruiken.

Gevulde courgette met rijst en erwtjes ingrediënten

Recept gevulde courgette met rijst en erwtjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hier de rijst in gaar zodra het water kookt, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.

Gebruik een klein beetje van het kokende water in een kleine kom om de saffraan in te weken. Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen.

Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten.

Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Als ze bijna volledig gaar zijn, zijn ze goed. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Gevulde courgette met rijst en erwtjes
Gevulde courgette met rijst en erwtjes

Gevulde courgette met rijst en erwtjes afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de hamblokjes samen met de erwtjes en takjes tijm toe en laat dit nog enkele minuten op laag vuur zachtjes bakken. Giet de rijst af en voeg deze samen met het saffraan-water toe aan de bakpan en roer goed door.

Snijd de feta in kleine blokjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi ook de courgettes met peper en zout.

Verwijder de takjes tijm uit de rijst en plaats deze op het bakpapier zodat ze nog meer smaak kunnen afgeven in de oven.

Verdeel het rijst mengsel over de courgettes en besprenkel de buitenkant en de deksels van de courgettes met olijfolie.

Bak de courgettes nog ongeveer 20 minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
221.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.38 g
14.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.06 g
2.62 g
Eiwitten
14.61 g
Vezels
5.92 g
Natrium
747.37 mg
Mineralen
Ijzer
8.64 mg
Calcium
173.39 mg
Magnesium
36.79 mg
Kalium
36.79 mg
Fosfor
191.41 mg
Koper
0.08 mg
Zink
2.12 mg
Jodium
2.07 µg
Selenium
3.94 µg
Vitamines
Vitamine C
54.19 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
5.14 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
0.19 µg
Foliumzuur
137.86 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
3.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde courgette met rijst en erwtjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.