Een gevulde courgette met gehakt en kaas ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens heerlijk en makkelijk te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-08-2024
Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen.
Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de olijven grof. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een ovenschaal of plaat met bakpapier.
Verhit olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Roer de tomatenpuree erdoor samen met de olijven en bak dit nog enkele minuten langer om de tomatenpuree te ontzuren. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en verdeel de gehaktvulling over de courgettes.
Maak deze af met geraspte kaas en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie. Bak de courgettes, samen met de hoedjes, ongeveer 10 minuten in oven.
De exacte tijd hangt af van de oven die je gebruikt, de courgettes zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.