Gevulde champignons met ricotta

(13)

Deze gevulde champignons met ricotta zijn een super lekker warm hapje. Champignons uit de oven met een heerlijk krokant korstje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Gevulde champignons met ricotta

Ingrediënten


  • 5 grote champignons
  • 75 gram ricotta
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • ¼e rode ui
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel paneermeel
Gevulde champignons met ricotta Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • oven
  • ovenschaal of bakplaat

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-champignons-met-ricotta


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en snijd een kwart ervan zo fijn mogelijk. Pel de knoflookteen en snijd ook deze en het spek zo fijn mogelijk.

Verhit een kleine bakpan op hoog vuur en bak het fijngesneden spek samen met de rode ui en knoflook enkele minuten en zet dan opzij.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Verwijder de steel met je hand, zodat deze volledig afbreekt en de champignons gevuld kunnen worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde champignons met ricotta
Gevulde champignons met ricotta

De gevulde champignons met ricotta afmaken – 20 minuten

Meng de ricotta samen met het gebakken spek mengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd een eetlepel verse bieslook fijn en roer dit ook door de ricotta.

Plaats de grote champignons in een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel de ricotta vulling over de champignons.

Maak af met een beetje paneermeel bovenop en bak de champignons dan mooi gaar en goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de champignons. Serveer direct, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Gevulde champignons met ricotta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.