Deze gevulde champignons met ricotta zijn een super lekker warm hapje. Champignons uit de oven met een heerlijk krokant korstje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en snijd een kwart ervan zo fijn mogelijk. Pel de knoflookteen en snijd ook deze en het spek zo fijn mogelijk.
Verhit een kleine bakpan op hoog vuur en bak het fijngesneden spek samen met de rode ui en knoflook enkele minuten en zet dan opzij.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Verwijder de steel met je hand, zodat deze volledig afbreekt en de champignons gevuld kunnen worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de ricotta samen met het gebakken spek mengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd een eetlepel verse bieslook fijn en roer dit ook door de ricotta.
Plaats de grote champignons in een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel de ricotta vulling over de champignons.
Maak af met een beetje paneermeel bovenop en bak de champignons dan mooi gaar en goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de champignons. Serveer direct, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.