Ohmydish.nl


Gevulde champignons met ricotta

Deze gevulde champignons met ricotta zijn een super lekker warm hapje. Champignons uit de oven met een heerlijk krokant korstje.

Gevulde champignons met ricotta
35 minuten 2 personen Bijgerechten
Gevulde champignons met ricotta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 grote champignons
  • 75 gram ricotta
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • ¼e rode ui
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel paneermeel
Gevulde champignons met ricotta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • oven
  • ovenschaal of bakplaat

Bereiden

35 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-champignons-met-ricotta


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en snijd een kwart ervan zo fijn mogelijk. Pel de knoflookteen en snijd ook deze en het spek zo fijn mogelijk.

Verhit een kleine bakpan op hoog vuur en bak het fijngesneden spek samen met de rode ui en knoflook enkele minuten en zet dan opzij.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Verwijder de steel met je hand, zodat deze volledig afbreekt en de champignons gevuld kunnen worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gevulde champignons met ricotta
Gevulde champignons met ricotta

De gevulde champignons met ricotta afmaken – 20 minuten

Meng de ricotta samen met het gebakken spek mengsel en breng op smaak met peper en zout. Snijd een eetlepel verse bieslook fijn en roer dit ook door de ricotta.

Plaats de grote champignons in een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel de ricotta vulling over de champignons.

Maak af met een beetje paneermeel bovenop en bak de champignons dan mooi gaar en goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de champignons. Serveer direct, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Witlof tartiflette
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.