Geroosterde tomatensoep
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde tomatensoep veganistisch

Deze geroosterde tomatensoep is ontzettend smaakvol door het gebruik van sappige tomaten en weinig andere ingrediënten!

1 uur 40 minuten
8 personen
Geroosterde tomatensoep ingrediënten
Recept geroosterde tomatensoep

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur 20 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd het harde deel eruit en snijd de tomaten in parten of halveer ze als ze niet heel groot zijn. 

Verdeel de tomaten over een ovenschaal. Pel en plet de knoflooktenen en verdeel deze over de tomaten. Was de takjes tijm en leg deze ook op de tomaten. Besprenkel de tomaten dan met olijfolie, peper en grof zeezout. 

Geroosterde tomatensoep
Geroosterde tomatensoep

De geroosterde tomatensoep afmaken – 1 uur en 20 minuten

Rooster de tomaten ongeveer een uur in de oven. Als je sappige tomaten gebruikt, even oppassen dat het vocht niet over de rand van de ovenschaal zal gaan. 

Verwijder de takjes tijm. Verplaats de geroosterde tomaten samen met de geroosterde knoflook en het vocht naar een grote pan. Breng de tomaten aan de kook en voeg eventueel een scheut water toe als de tomaten te weinig vocht hebben afgegeven. 

Pureer de tomaten met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Door gebruik te maken van smaakvolle tomaten en zeezout zal het niet nodig zijn om groentebouillon toe te voegen. 

Afhankelijk van de sappigheid van de tomaten kun je extra water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met verse basilicum. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
81.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.86 g
10.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.91 g
0.03 g
Eiwitten
4.15 g
Vezels
4.16 g
Natrium
199.82 mg
Mineralen
Ijzer
0.24 mg
Calcium
65.25 mg
Magnesium
40.25 mg
Kalium
40.25 mg
Fosfor
104.78 mg
Koper
0.21 mg
Zink
0.44 mg
Jodium
0.32 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
81.27 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.88 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
26.51 µg
Vitamine E
1.91 mg
Vitamine K
29.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde tomatensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.