Simpelweg 'comfort food', deze gele spliterwten curry met kip is perfect als een maaltijd voor doordeweek. Klaar in iets meer dan een uur.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gele-spliterwten-curry-met-kip
Pel en snijd de knoflooktenen en de ui in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in stukken. Afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wil hebben kun je ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen uit de rode peper. Snijd de rode peper in kleine blokjes.
Gele spliterwten curry met kip
Voeg de rode peper, kurkuma en paprikapoeder toe en roer de kruiden goed door. Voeg dan de kippenpoten toe, bak deze aan alle kanten aan. Voeg dan de (gewelde) gele spliterwten toe en giet de groentebouillon toe.
Breng alles aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het gerecht 45 minuten lang door doorpruttelen, of totdat de gele spliterwten gaar zijn. Overkook de erwten niet! Breng het gerecht op smaak met peper en zout, en verdeel dan de curry over 4 diepe borden. Verdeel 1 kippenpoot per persoon.
Eet smakelijk! Wij hebben genoten van deze gele spliterwten curry met kip met zelfgemaakt zuurdesembrood.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.