Simpelweg 'comfort food', deze gele spliterwten curry met kip is perfect als een maaltijd voor doordeweek. Klaar in iets meer dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-08-2024
Wees er zeker van dat de gele spliterwten tenminste 8 uur lang in een bak met water zijn geweld. Deze zullen verdubbeld in grootte moeten zijn, uiteindelijk een halve kilo gele spliterwten.
Pel en snijd de knoflooktenen en de ui in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in stukken.
Afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wil hebben kun je ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen uit de rode peper. Snijd de rode peper in kleine blokjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook 2 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de rode- en gele paprikablokjes toe en bak deze een aantal minuten mee.
Voeg de rode peper, kurkuma en paprikapoeder toe en roer de kruiden goed door. Voeg dan de kippenpoten toe, bak deze aan alle kanten aan.
Voeg dan de (gewelde) gele spliterwten toe en giet de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het gerecht 45 minuten lang door doorpruttelen, of totdat de gele spliterwten gaar zijn. Overkook de erwten niet!
Breng het gerecht op smaak met peper en zout, en verdeel dan de curry over 4 diepe borden. Verdeel 1 kippenpoot per persoon.
Wij hebben genoten van deze gele spliterwten curry met kip met zelfgemaakt zuurdesembrood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.