Gele spliterwten curry met kip
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gele spliterwten curry met kip

Simpelweg 'comfort food', deze gele spliterwten curry met kip is perfect als een maaltijd voor doordeweek. Klaar in iets meer dan een uur.

1 uur 10 minuten
4 personen
Gele spliterwten curry met kip ingrediënten
Recept gele spliterwten curry met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Wees er zeker van dat de gele spliterwten tenminste 8 uur lang in een bak met water zijn geweld. Deze zullen verdubbeld in grootte moeten zijn, uiteindelijk een halve kilo gele spliterwten. 

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de knoflooktenen en de ui in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in stukken. 

Afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wil hebben kun je ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen uit de rode peper. Snijd de rode peper in kleine blokjes. 

Gele spliterwten curry met kip
Gele spliterwten curry met kip

De gele spliterwten curry met kip afmaken – 1 uur

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook 2 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de rode- en gele paprikablokjes toe en bak deze een aantal minuten mee. 

Voeg de rode peper, kurkuma en paprikapoeder toe en roer de kruiden goed door. Voeg dan de kippenpoten toe, bak deze aan alle kanten aan. 

Voeg dan de (gewelde) gele spliterwten toe en giet de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat het gerecht 45 minuten lang door doorpruttelen, of totdat de gele spliterwten gaar zijn. Overkook de erwten niet! 

Breng het gerecht op smaak met peper en zout, en verdeel dan de curry over 4 diepe borden. Verdeel 1 kippenpoot per persoon. 

Wij hebben genoten van deze gele spliterwten curry met kip met zelfgemaakt zuurdesembrood. Eet smakelijk! 

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
975.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
73.13 g
10.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.04 g
8.56 g
Eiwitten
90.05 g
Vezels
29.29 g
Natrium
1609.29 mg
Mineralen
Ijzer
15.03 mg
Calcium
218.28 mg
Magnesium
207.52 mg
Kalium
207.52 mg
Fosfor
1037.99 mg
Koper
0.99 mg
Zink
10.79 mg
Jodium
25.13 µg
Selenium
0.24 µg
Vitamines
Vitamine C
128.04 mg
Vitamine D
3.6 mg
Vitamine A
90.22 mg
Vitamine B1
1.39 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
2.07 mg
Vitamine B12
15.9 µg
Foliumzuur
56.57 µg
Vitamine E
3.25 mg
Vitamine K
3.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gele spliterwten curry met kip"
Diana zegt op 19-06-2018
Ik heb er een erwtensoep van gemaakt door de spliterwten juist wel door te koken, tomaat, bleekseserij, koriander en rookworst toe te voegen. Was succes hier! Volgende keer misschien ook wortel erbij.
Marieke zegt op 11-03-2019
Ik heb een vegetarische variant gemaakt: 'vegetarische kipstukjes' (even voorbakken en op het laatst toevoegen). En als aanvulling een flink brok gember en veel verse peterselie erdoor.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.