Deze gekarameliseerde worteltjes zijn heerlijk als bijgerecht. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen. Zoet, met een vleugje balsamicoazijn.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-worteltjes
Dit bijgerecht is heel erg makkelijk om te maken, en klaar in ongeveer 20 minuten. Door het langzaam garen van de worteltjes krijgt deze zijn verfijnde smaak.
Begin met het wassen van de wortelen. Schil de wortelen en snijd deze dan in schuine plakken. Snijd de verse peterselie fijn.
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Voeg de gesneden wortelen toe en gaar deze op laag vuur met de deksel op de pan.
Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortelplakjes. Voeg dan de witte en bruine suiker toe en roer goed door. Maak af door er een eetlepel balsamicoazijn doorheen te roeren. Garneer de worteltjes met de fijngesneden peterselie.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.