Deze gekarameliseerde worteltjes zijn heerlijk als bijgerecht. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen. Zoet, met een vleugje balsamicoazijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Dit bijgerecht is heel erg makkelijk om te maken, en klaar in ongeveer 20 minuten. Door het langzaam garen van de worteltjes krijgt deze zijn verfijnde smaak.
Begin met het wassen van de wortelen. Schil de wortelen en snijd deze dan in schuine plakken. Snijd de verse peterselie fijn.
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Voeg de gesneden wortelen toe en gaar deze op laag vuur met de deksel op de pan.
Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortelplakjes. Voeg dan de witte en bruine suiker toe en roer goed door. Maak af door er een eetlepel balsamicoazijn doorheen te roeren. Garneer de worteltjes met de fijngesneden peterselie.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.