Simpel, smaakvol en bijzonder mals. Een gebakken varkenshaas met geroosterde druiven serveer je met een lichte rode wijn en aardappelpuree.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-varkenshaas-met-geroosterde-druiven
Wrijf de grote varkenshaas in met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de varkenshaas een alle kanten mooi goudbruin. Dit duurt maar een aantal minuten. Haal de varkenshaas uit de pan en plaats deze in de ovenschaal. Giet dan 250 ml rode wijn toe aan de bakpan en haal het vet uit de pan met behulp van een houten lepel.
Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven
Giet de gereduceerde rode wijn over de varkenshaas in de ovenschaal, en bak deze 15 minuten lang in de oven. De varkenshaas zou er rosé moeten uitkomen, met een kerntemperatuur van 53 graden Celsius. Je kunt dit meten met behulp van een vleesthermometer.
Serveer de gebakken varkenshaas met aardappelpuree en geroosterde groenten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.