Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven

(16)

Simpel, smaakvol en bijzonder mals. Een gebakken varkenshaas met geroosterde druiven serveer je met een lichte rode wijn en aardappelpuree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven

Ingrediënten


  • 1 grote varkenshaas
  • Bak (liefst pitloze) rode druiven
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml balsamicoazijn
  • Boter om mee te bakken
  • Zout en peper naar smaak
Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Houten lepel
  • Vleesthermometer

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-varkenshaas-met-geroosterde-druiven


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius. 

Maak de druiven schoon onder koud stromend water, en leg aan de kant. Wrijf de grote varkenshaas in met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de varkenshaas een alle kanten mooi goudbruin. Dit duurt maar een aantal minuten. 

Haal de varkenshaas uit de pan en plaats deze in de ovenschaal. Giet dan 250 ml rode wijn in de bakpan en roer de aanbaksels uit de pan los met behulp van een houten lepel. 

Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven
Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven

De gebakken varkenshaas met geroosterde druiven afmaken – 20 minuten

Voeg de balsamicoazijn toe aan de pan en kook dit 5 minuten lang mee. Voeg dan de druiven toe en schud deze een aantal keren om.

Giet de gereduceerde rode wijn over de varkenshaas in de ovenschaal, en bak deze 15 minuten lang in de oven. De varkenshaas zou er rosé moeten uitkomen, met een kerntemperatuur van 53 graden Celsius. Je kunt dit meten met behulp van een vleesthermometer. 

Serveer de gebakken varkenshaas met bijvoorbeeld aardappelpuree en geroosterde groenten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-09-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Gebakken varkenshaas met geroosterde druiven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.