Ga voor een smaakbeleving met deze garnalen met bloemkool. Recept voor 4 personen, klaar in 30 minuten. Leuk als voorafje tijdens de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was 150 gram bloemkool en snijd in roosjes. Breng de melk en slagroom aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe.
Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten lang op laag vuur garen. Doe de bloemkool in de blender zodra deze gaar is. Pureer glad en breng op smaak met peper en zout. Giet de inhoud van de blender terug in de pan.
Hak 50 gram + een beetje extra hazelnoten fijn met behulp van een food processor. Rooster 50 gram hazelnoten in een droge middelgrote bakpan, houdt een beetje apart en voeg een eetlepel bloem toe aan de pan. Giet er dan de groentebouillon bij en roer tot een saus.
Snijd een aantal bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Haal het hoofd van de garnalen af en maak schoon door het darmkanaal eruit te snijden. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak daar de garnalen in 4 minuten in gaar.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Schep een lepel vol lauwwarme bloemkoolcrème op een bord en verdeel de gebakken garnalen erover. Leg een aantal plakjes rauwe dungesneden bloemkool en een klein handje rucola op de crème.
Verdeel de hazelnoten-saus over het bord en maak af met de achtergehouden fijngehakte hazelnoten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.