Garnalen met bloemkool voorafje

(6)

Ga voor een smaakbeleving met deze garnalen met bloemkool. Recept voor 4 personen, klaar in 30 minuten. Leuk als voorafje tijdens de feestdagen.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Garnalen met bloemkool voorafje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Handje rucola
  • 12 ongepelde garnalen
  • 150 gram bloemkool + extra om mee te garneren
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml room
  • 50 gram hazelnoten + extra om mee te garneren
  • 1 eetlepel bloem
  • Olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • Peper en zout

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender
  • Foodprocessor
  • Pan met deksel
  • Klein mesje

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalen-met-bloemkool-voorafje


Voorbereiding – 20 minuten

Was 150 gram bloemkool en snijd in roosjes. Breng de melk en slagroom aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe.

Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten lang op laag vuur garen. Doe de bloemkool in de blender zodra deze gaar is. Pureer glad en breng op smaak met peper en zout. Giet de inhoud van de blender terug in de pan.

Garnalen met bloemkool voorafje
Garnalen met bloemkool voorafje

Het garnalen met bloemkool voorafje afmaken – 10 minuten

Hak 50 gram + een beetje extra hazelnoten fijn met behulp van een food processor. Rooster 50 gram hazelnoten in een droge middelgrote bakpan, houdt een beetje apart en voeg een eetlepel bloem toe aan de pan. Giet er dan de groentebouillon bij en roer tot een saus.

Snijd een aantal bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Haal het hoofd van de garnalen af en maak schoon door het darmkanaal eruit te snijden. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak daar de garnalen in 4 minuten in gaar.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Presentatie (optioneel)

Schep een lepel vol lauwwarme bloemkoolcrème op een bord en verdeel de gebakken garnalen erover. Leg een aantal plakjes rauwe dungesneden bloemkool en een klein handje rucola op de crème.

Verdeel de hazelnoten-saus over het bord en maak af met de achtergehouden fijngehakte hazelnoten. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.