Garnalen met bloemkool voorafje

(6)

Ga voor een smaakbeleving met deze garnalen met bloemkool. Recept voor 4 personen, klaar in 30 minuten. Leuk als voorafje tijdens de feestdagen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Garnalen met bloemkool voorafje

Ingrediënten


  • Handje rucola
  • 12 ongepelde garnalen
  • 150 gram bloemkool + extra om mee te garneren
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml room
  • 50 gram hazelnoten + extra om mee te garneren
  • 1 eetlepel bloem
  • Olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Blender
  • Foodprocessor
  • Pan met deksel
  • Klein mesje

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalen-met-bloemkool-voorafje


Voorbereiding – 20 minuten

Was 150 gram bloemkool en snijd in roosjes. Breng de melk en slagroom aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe.

Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten lang op laag vuur garen. Doe de bloemkool in de blender zodra deze gaar is. Pureer glad en breng op smaak met peper en zout. Giet de inhoud van de blender terug in de pan.

Garnalen met bloemkool voorafje
Garnalen met bloemkool voorafje

Het garnalen met bloemkool voorafje afmaken – 10 minuten

Hak 50 gram + een beetje extra hazelnoten fijn met behulp van een food processor. Rooster 50 gram hazelnoten in een droge middelgrote bakpan, houdt een beetje apart en voeg een eetlepel bloem toe aan de pan. Giet er dan de groentebouillon bij en roer tot een saus.

Snijd een aantal bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Haal het hoofd van de garnalen af en maak schoon door het darmkanaal eruit te snijden. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak daar de garnalen in 4 minuten in gaar.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Presentatie (optioneel)

Schep een lepel vol lauwwarme bloemkoolcrème op een bord en verdeel de gebakken garnalen erover. Leg een aantal plakjes rauwe dungesneden bloemkool en een klein handje rucola op de crème.

Verdeel de hazelnoten-saus over het bord en maak af met de achtergehouden fijngehakte hazelnoten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-12-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Garnalen met bloemkool voorafje

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.