Ohmydish.nl


Frambozen kwarktaart

Yes, eindelijk zomer! Frambozen kwarktaart die perfect in balans is, zoet en toch ook zuur van de frambozen. Hou je ook zo ontzettend van frambozen?

Frambozen kwarktaart
35 minuten 12 personen Taart en cake
Frambozen kwarktaart

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram naturel kwark
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • theelepel vanille extract
  • 200 gram verse of diepvries frambozen
  • 200 gram droge koekjes - wij gebruikten Amerikaanse graham crackers, maar je kunt ook Maria koekjes of Bastogne gebruiken
  • 150 gram boter + extra om in te vetten
Frambozen kwarktaart ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • keukenmachine of hersluitbare zak + deegroller
  • taartvorm (bij voorkeur met een uitneembare bodem - 24 cm)
  • siliconen kwast
  • oven
  • elektrische mixer (of meng met een garde)
  • siliconen spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozen-kwarktaart


Voorbereiding -- 10 minuten

Smelt de boter in een klein sauspannetje en laat het een beetje afkoelen. Verkruimel ondertussen de koekjes, dit kan met een keukenmachine of in een hersluitbare zak. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Vet de taartvorm in met boter en druk met je handen de koekkruimels in de vorm tot er een taartbodem is ontstaan. Plaats de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng kwark, basterdsuiker, zout, vanille extract en eieren tot een glad mengsel. Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig met een siliconen spatel.

Frambozen kwarktaart Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart bakken -- 35 minuten

Schep het kwark mengsel in de taartvorm en zorg dat de bovenkant glad is en evenredig verdeeld. Bak de taart in ongeveer een half uur, of tot de taart stevig genoeg is geworden, de tijd kan verschillen per oven. Tijdens het afkoelen zal de kwark steviger worden, dus als de taart nog niet volledig stevig is geworden in de oven is dit geen probleem. Laat de taart volledig afkoelen, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Romige spinaziesoep
Volgend recept →
Tjaptjoi

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.