Yes, eindelijk zomer! Frambozen kwarktaart die perfect in balans is, zoet en toch ook zuur van de frambozen. Hou je ook zo ontzettend van frambozen?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt de boter in een klein sauspannetje en laat het een beetje afkoelen. Verkruimel ondertussen de koekjes, dit kan met een keukenmachine of in een hersluitbare zak. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
Vet de taartvorm in met boter en druk met je handen de koekkruimels in de vorm tot er een taartbodem is ontstaan.
Plaats de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng kwark, basterdsuiker, zout, vanille extract en eieren tot een glad mengsel. Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig met een siliconen spatel.
Schep het kwark mengsel in de taartvorm en zorg dat de bovenkant glad is en evenredig verdeeld.
Bak de taart in ongeveer een half uur, of tot de taart stevig genoeg is geworden, de tijd kan verschillen per oven.
Tijdens het afkoelen zal de kwark steviger worden, dus als de taart nog niet volledig stevig is geworden in de oven is dit geen probleem. Laat de taart volledig afkoelen, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.