Frambozen kwarktaart
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frambozen kwarktaart vegetarisch

Yes, eindelijk zomer! Frambozen kwarktaart die perfect in balans is, zoet en toch ook zuur van de frambozen. Hou je ook zo ontzettend van frambozen?

45 minuten
12 personen
Frambozen kwarktaart ingrediënten
Recept frambozen kwarktaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de boter in een klein sauspannetje en laat het een beetje afkoelen. Verkruimel ondertussen de koekjes, dit kan met een keukenmachine of in een hersluitbare zak. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. 

Vet de taartvorm in met boter en druk met je handen de koekkruimels in de vorm tot er een taartbodem is ontstaan. 

Plaats de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. 

Meng kwark, basterdsuiker, zout, vanille extract en eieren tot een glad mengsel. Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig met een siliconen spatel. 

Frambozen kwarktaart
Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart bakken – 35 minuten

Schep het kwark mengsel in de taartvorm en zorg dat de bovenkant glad is en evenredig verdeeld. 

Bak de taart in ongeveer een half uur, of tot de taart stevig genoeg is geworden, de tijd kan verschillen per oven. 

Tijdens het afkoelen zal de kwark steviger worden, dus als de taart nog niet volledig stevig is geworden in de oven is dit geen probleem. Laat de taart volledig afkoelen, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
272.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.7 g
19.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.44 g
10.23 g
Eiwitten
6.2 g
Vezels
1.03 g
Natrium
104.77 mg
Mineralen
Ijzer
0.95 mg
Calcium
68.54 mg
Magnesium
13.74 mg
Kalium
13.74 mg
Fosfor
114.71 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.4 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
4.54 mg
Vitamine D
0.43 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0.52 µg
Foliumzuur
16 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Frambozen kwarktaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.