Frambozen kwarktaart

(19)

Yes, eindelijk zomer! Frambozen kwarktaart die perfect in balans is, zoet en toch ook zuur van de frambozen. Hou je ook zo ontzettend van frambozen?

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Frambozen kwarktaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram naturel kwark
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • theelepel vanille extract
  • 200 gram verse of diepvries frambozen
  • 200 gram droge koekjes - wij gebruikten Amerikaanse graham crackers, maar je kunt ook Maria koekjes of Bastogne gebruiken
  • 150 gram boter + extra om in te vetten
Frambozen kwarktaart Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • keukenmachine of hersluitbare zak + deegroller
  • taartvorm (bij voorkeur met een uitneembare bodem - 24 cm)
  • siliconen kwast
  • oven
  • elektrische mixer (of meng met een garde)
  • siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozen-kwarktaart


Voorbereiding -- 10 minuten

Smelt de boter in een klein sauspannetje en laat het een beetje afkoelen. Verkruimel ondertussen de koekjes, dit kan met een keukenmachine of in een hersluitbare zak. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. 

Vet de taartvorm in met boter en druk met je handen de koekkruimels in de vorm tot er een taartbodem is ontstaan. 

Plaats de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. 

Meng kwark, basterdsuiker, zout, vanille extract en eieren tot een glad mengsel. Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig met een siliconen spatel. 

Frambozen kwarktaart
Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart bakken -- 35 minuten

Schep het kwark mengsel in de taartvorm en zorg dat de bovenkant glad is en evenredig verdeeld. 

Bak de taart in ongeveer een half uur, of tot de taart stevig genoeg is geworden, de tijd kan verschillen per oven. 

Tijdens het afkoelen zal de kwark steviger worden, dus als de taart nog niet volledig stevig is geworden in de oven is dit geen probleem. Laat de taart volledig afkoelen, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
19 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Romige spinaziesoep
Volgend recept →
Tjaptjoi

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!